Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim građana, čistiti snijeg dužne su i sve institucije i ustanove.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zamolio je u subotu sugrađane da počiste snijeg ispred svojih domova i zgrada, posebno zbog najava niskih temperatura idućih dana koje znače i zalađeni pločnik, zbog čega najavljuje da će oni koji to ne učine dobiti račune za čišćenje.

Vezani članci GSK Jabuka Grad Zagreb o gašenju kultne Jabuke: ''Bandić će je spasiti kao i Kino Europa'' Svečana smotra Zimske službe - 3 Održana smotra zagrebačke zimske službe, Bandić: "Spremni smo kao da će napadati metar snijega"

Bandić u priopćenju ističe kako je gradska Zimska služba u petak "lavovski i besprijekorno odradila svoj dio posla". Tako, dodaje, nastavlja i danas kroz aktivnosti Male zimske službe zadužene za tramvajska i autobusna stajališta, parkovne komunikacije, pješačke hodnike u službi javnog prometa te pristupe važnim ustanovama, sve kako bi prometovanje zagrebačkim ulicama bilo što sigurnije.

FOTO Ralice obavile posao: Osnovnoškolci kreću kući sa Sljemena

"Zato molim i vas, dragi sugrađani, da u toku dana, posebno imajući u vidu najave snižavanja temperatura i moguće nove padaline, počistite pločnike ispred vaših domova i zgrada. To je naša dužnost i obveza, a ako uprkos tome pločnici ne budu očišćeni, ostanu zaleđeni i tako opasni za prolaznike, Komunalno će redarstvo već sutra davati naloge Maloj zimskoj službi da ih ona očisti dok će račune dobiti oni koji su snijeg bili dužni počistiti", poručuje gradonačelnik.

Ta dužnost, ističe, vrijedi za sve pa poziva sve institucije i ustanove (obrazovne, kulturne, zdravstvene...), da danas organiziraju čišćenje snijega ispred svojih zgrada te time doprinesu sigurnosti svih građana.

Kroz Liku ograničen promet, na Biokovu -10 stupnjeva!

"U nedjelju ćemo provjeriti koliko smo kvalitetno odgovorili ovoj našoj zajedničkoj zadaći. Uvjeren sam kao i uvijek do sada da će naš grad, zahvaljujući svojim građanima i svojim službama funkcionirati besprijekorno, a da će i u ovoj prilici, tamo gdje to bude potrebno, do izražaja doći i ona poznata zagrebačka i dobrosusjedska solidarnost", zaključuje Bandić u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook