Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilagodite brzinu!

Zbog orkanske bure zatvorena cesta kod Sv. Roka i Paški most

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog olujne, a povremeno i orkanske bure, u priobalju, mnogobrojne su poteškoće i ograničenja u prometu.

Zbog olujne i orkanske bure na obali je otežan cestovni i trajektni promet. Za sav promet zatvorena je autocesta A1 na predjelu između Sv. Roka i Posedarja, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, te Paški most.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa

Na dionici autoceste A1 između čvorova Otočac i Gospić ponovno su uvedeni zimski uvjeti, odnosno promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog zimskih uvjeta promet teče otežano i usporeno kroz Liku i Gorski kotar te u Slavoniji, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj.

Od subote ujutro od 7 sati otvoren je Krčki most za sve skupine vozila, a krenuo je i trajekt na liniji Brestova-Porozina.

FOTO Drama ispred Banskih dvora: Gomila snijega pala na dvije osobe

Zbog olujne, a povremeno i orkanske bure, u priobalju, mnogobrojne su poteškoće i ograničenja u prometu.

Vozače u HAK-u upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.

Za sav promet zatvorene su: A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok u oba smjera, A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, A7 čvor Draga –čvor Šmrika, Jadranska magistrala (D8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, D54 Maslenica-Zaton Obrovački, te Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala između Bakra i Novog Vinodolskog, B6 dionica Kikovica- čvor Orehovica u oba smjera i B7 dionica riječke obilaznice između čvorova Orehovica i Škurinje (olujni udari na mostu Rječina).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo, a na graničnom prijelazu Duboševica zabranjen je ulazak u Mađarsku vozilima iznad 7,5 tona.

Za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja, zbog radova. Dana 29. siječnja od 11 do 12 sati bit će zatvoren granični prijelaz Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog održavanja električnih instalacija. Promet će se preusmjeriti na najbliže graničen prijelaze.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Stinica- Stara Novalja, Valbiska-Lopar i Dubrovnik- Suđurađ, kao i katamaranske linije: Rijeka- Rab- Novalja, Rijeka- Mali Lošinj, Split- Bol- Jelsa, Ubli - Vela Luka - Hvar – Split, Split- Vis i Korčula - Hvar – Split. U prekidu je i brodska linija Mali Lošinj-Susak-Unije.

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se u subotu ujutro spustila na minus 9,8 Celzijevih stupnjeva i najniža je u Hrvatskoj.

Prema riječima Milana Babića, dežurnog tehničara na odašiljaču na Biokovu, snijeg koji je padao u noći s petka na subotu dosegao je visinu od četrdesetak centimetara do pola metra, a u nanosima viši je i od jednog metra.

Biokovska cesta je prekrivena snijegom i zaleđena, a snijeg se spustio sasvim nisko i na primorski dio Biokova.

Iz makarskog Gradskog centra Osejava vozačima jutros ne preporučuju vožnju prema Biokovu, bez obzira na zimsku opremu, jer biokovska prometnica nije čišćena.

Zimska oprema je potrebna na cesti Makarska–Vrgorac preko Biokova, kao i na prometnici Dupci–Šestanovac, a vozači se upozoravaju i na jake bočne udare vjetra na prijevoju Vrulja kod Brela.

Inače, hladno vrijeme s burom srednje jakosti koja puše brzinom od pedesetak, a na udare i do 80 kilometara na sat zahvatilo je jutros i Makarsko primorje, gdje je temperatura zraka od 5 u Brelima do 7 u Celzijevih stupnjeva Makarskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene