Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može se!

Ministar promijenio mišljenje - država zemljište poklanja građanima za rekreacijski park

Prosvjed u Zatonu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Prosvjed u Zatonu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prosvjed u Zatonu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjed u Zatonu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Zatonu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prosvjed u Zatonu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed u Zatonu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Da neki političari znaju slušati građane, dokazuje slučaj iz Zatona pokraj Dubrovnika. Umjesto prodaje državne zemlje za gradnju privatnih apartmana, državna imovina darovana je građanima za izgradnju javnog parka.

Prije više od dva tjedna, stanovici Zatona okupili su se kako bi prosvjedovali pored prodaje zemlje za gradnju apartmana. Okupili su se i ove subote, ali ovog puta ne zbog prosvjeda.

Pročitajte i ovo Vatrogasci odmaraju nakon paklene noći Vatrena stihija kod Šibenika VELIKA FOTOGALERIJA Herojska borba vatrogasaca i spaljena zemlja jutro poslije Slika nije dostupna DRAMA U DALMACIJI Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite o požarima kod Šibenika: "Što se tiče ugroze stanovništva situacija je najgora u zadnjih deset godina"

"Skupili smo se čisto da pokažemo da nas ima, da smo zajedno i da mislimo na sebe, svoje mjesto i svoju zemlju", rekla je Martina Jerinić Njirić iz Zatona.

Građani su od ministra državne imovine Gorana Marića tražili da ne proda zemljište koje koriste kao šetnicu i javnu površinu uz plažu. Umjesto toga, tražili su ga da im ga pokloni za javno korištenje. Iako je najprije rečeno kako to nije moguće, stvari su se promijenile.

Naime, građani u Zatonu su pokazali kako se ustrajnošću mogu mijenjati i mišljenja ministara te će zemljište površine od oko 900 metara četvornih, čija procijenjena vrijednost iznosi oko 300.000 kuna, uskoro postati rekreacijska zona.

"Sukladno prostornom planu, zahtjev je poslan resornom ministarstvu. Ja sam se i telefonski čuo s ministrom i on je potvrdio da će navedeno zemljište dati Gradu Dubrovniku, a grad će potom napraviti rekreacijsku zonu", rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Umjesto privatne vile ili apartmana, građani će dobiti park i sprave za vježbanje na otvorenom.

"Kad se digne glas, sve se može promijeniti, ali bilo bi lijepo da su nas pitali prije toga", rekla je Maja Martinović iz Zatona.

Zatonjani se nadaju kako će se s riječi političari uskoro prijeći na djela te čekaju službeni potpis da je zemlja njihova.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene