Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivna promjena

Zagreb rok plaćanja dobavljačima smanjio za pola: Objasnili i zašto su kraći rokovi važni

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Grad Zagreb je rokove plaćanja računa dobavljačima smanjio za 30 dana od dana primitka računa.

Grad Zagreb skratio je rokove plaćanja računa dobavljačima sa 60 na 30 dana od dana primitka računa.

"Nakon što smo potpuno ukinuli kašnjenja u plaćanju, koja su prije našeg preuzimanja upravljanja Gradom bila čak 6 mjeseci, u 2024. ulazimo sa skraćenim rokovima od 30 dana za kapitalne projekte. Kraći rokovi plaćanja su važni jer se u takvim uvjetima puno više tvrtki može javiti na naše natječaje. Važno nam je imati kompetitivne postupke javne nabave, jer ćemo tako ostvariti bolju kvalitetu po konkurentnim cijenama", rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

"Program kapitalnih ulaganja Grada Zagreba u 2024. iznosi 219 milijuna eura, imamo doista ambiciozan plan izgradnje i pozivamo sve gospodarske subjekte da se javljaju na postupke nabave Grada Zagreba", dodala je.

Pročitajte i ovo Koncert Aleksandre Prijović Uputili apel Domovinski pokret ratuje s turbofolkom, imaju i plan: "Svaki virus treba se zaustaviti prije ulaska u organizam"

Krajem prošle godine Grad Zagreb skratio je rokove plaćanja računa iz proračuna pa je za radove i usluge vezane za kapitalne projekte rok ispunjena obveze plaćanja računa iz proračuna Grada Zagreba 30 dana. Isto vrijedi za sva gradska upravna tijela te za sve gradske ustanove i zavode, stoji u priopćenju iz Ureda gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene