Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oštećen tijekom potresa

Počinje kompleksna obnova zagrebačkog Doma zdravlja vrijedna 10 milijuna eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Grad Zagreb počinje s obnovom Doma zdravlja Zagreb - Zapad vrijednom 10,6 milijuna eura.

Grad Zagreb najavio je u petak da početkom ožujka počinje s 10,6 milijuna eura vrijednom cjelovitom obnovom Doma Zdravlja Zagreb - Zapad u Prilazu baruna Filipovića tijekom koje će građani zdravstvene usluge moći dobiti na zamjenskim adresama.

Radovi na obnovi Doma kojem gravitira oko 50.000 stanovnika počinju na starom dijelu objekta, iz kojeg se trenutačno zdravstvene djelatnosti sele na druge zamjenske lokacije. Radovi će trajati dvije godine, nakon čega će se pacijenti vratiti u suvremeno opremljene medicinske prostore.

S obzirom na velik broj usluga i korisnika, radi se o kompleksnom zahvatu pa će se preseljenja odvijati vikendom i noću kako ne bi bilo zastoja u pružanju zdravstvene zaštite, izvijestio je ju petak Grad.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Od Šume Striborove do Baldricka Milanović: ''Ova je Vlada najprljavija u hrvatskoj povijesti, ovo poprima dimenzije nacionalne katastrofe''

Preseljenje uključuje i sofisticiranu dijagnostičku opremu (RTG, laboratorij, ljekarnička djelatnost, stomatološke jedinice) te sve timove na primarnoj i specijalističko konzilijarnoj razini, uključujući i timove u zakupu, kako bi se zadržala kontinuiranost i dostupnost svih zdravstvenih sadržaja.

Građani sve promjene adresa mogu provjeriti na internetskim adresama Doma zdravlja i Grada Zagreba, društvenih mreža, nadležnih timova liječnika, pisanih i usmenih obavijesti na samim lokacijama sa svim podacima, radnom vremenu i kontaktima.

Dom Zdravlja pretrpio je oštećenja tijekom potresa, pa će se ići u konstrukcijsko ojačavanje zgrade i cjelovitu obnovu kojom će se ojačati temelji i svi zidovi doma te će se protupotresna sigurnost dići na razinu propisanu za javnozdravstvene ustanove.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni majci prijetili? Ruske vlasti postavile tri uvjeta obitelji Alekseja Navaljnog: "Boje se napada"

Projekt obuhvaća i obnovu fasade te zamjenu stolarije na više od 5500 kvadratnih metara, što će doprinijeti smanjenju potrošnje energije za grijanje.

Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 10,6 milijuna eura od čega je Ugovorom o bespovratnim sredstvima potpisanim s Ministarstvom zdravstva osigurano 8,8 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) dok se razliku planira osigurati iz drugih izvora.

Iz proračuna Grada Zagreba bit će financirana potpuno nova medicinska i nemedicinska oprema vrijedna više od milijun eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene