Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krk ima razlog za slavlje!

Prvi put milijun noćenja u jednoj godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proslava milijuntog noćenja bila je najavljena za 24. rujna, ali je zbog lošeg vremena odgođena za danas.

Proslava u povodu prvog milijuntog noćenja u jednoj turističkoj godini na području Grada Krka, koje je ostvareno ovoga tjedna, održava se u nedjelju na krčkoj Veloj placi. Prema podacima iz Turističke zajednice Grada Krka, rekordno milijunto noćenje ostvareno je prvi put tijekom jedne turističke godine i to već u rujnu, odnosno 24. rujna, dok je, primjerice, lani u cijeloj godini bilo oko 960.000 noćenja.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Inače, Krk ima svega oko 19 tisuća stanovnika.

Za posjetitelje je organiziran zabavni program, kušanje krčkih delicija kao što su krčki pršut, slastice, rižoto s plodovima mora, te krčkih vina. Iz Turističke zajednice Grada Krka pozvali su prijatelje i goste, kako bi proslavili, ističu, veliki uspjeh svih subjekata uključenih u stvaranje krčkog turističkog proizvoda.

Ministar Darko Lorencin: 2015. je najuspješnija turistička godina dosad

Direktorica ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina ocijenila je da su pokazatelji turističkog prometa u pred i posezoni sve bolji, da je turistička ponuda u Gradu Krku, kao i na cijelom otoku, sve bolja te da prati trendove i uključuje nove sadržaje.

Proslava milijuntog noćenja bila je najavljena za 24. rujna, ali je zbog lošeg vremena odgođena za danas, kada se obilježava i Svjetski dan turizma. Program proslave na Veloj placi organizirali su Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Komunalno društvo Vecla. (Hina, Sa.Pu.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene