Obavijesti Video Pretražite Navigacija
grad u doba pandemije

Dubrovačke atrakcije puste su poput brojnih turističkih mjesta u Hrvatskoj, no cijene i dalje izazivaju pažnju javnosti

Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4
Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 5 Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 5 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 3 Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 2 Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 1 Galerija 1/8 >>
Dubrovački turizam među najpogođenijima je u koronakrizi. Unatoč svemu neki su turisti ovih dana odlučili svoj godišnji provesti upravo u gradu podno Srđa. Provjerili smo s kakvim ih cijenama dočekuju te što će biti s gradskim projektima iduće godine.

Turisti se u Dubrovniku ovih dana traže povećalom. No ni korona neke nije spriječila u dolasku. Turistima se to sviđa jer im je ovo prva prilika da budu u praznome gradu. Gužve su svima poznate, ali zadovoljstvo im je, kažu, imati grad samo za sebe.

Pročitajte i ovo Turizam: Propast Makarske rivijere - 2 Makarani zbrajaju gubitke Zbog mjera na granici Makarska rivijera zjapi prazna. Ugostitelji očajni: „Ništa više ne pomaže, nije dobro...“ Slika nije dostupna Komad torte 45 kuna Visoke cijene na Jadranu - pravilo ili iznimka?

No zidine nisu samo za strance. Verica iz Župe Dubrovačke kaže da nema nigdje nikoga i da, iako je krasan dan, ipak nije lijepo kad je sve prazno.

Prije dva dana Dubrovnik je zabilježio tek 124 turista. Dubrovačke atrakcije puste su poput brojnih turističkih mjesta u Hrvatskoj. No cijene i dalje izazivaju pažnju javnosti. Tako će odrasli stranci koji dođu u Dubrovnik šetnju zidinama platiti dvjesto, dok je za djecu cijena pedeset kuna.

Ugostitelji se snalaze kako mogu

S druge strane, ugostitelji imaju svoju računicu. Velika kava s mlijekom na Stradunu stoji 20 kuna, a mala mineralna voda 25. Ipak, cijene su niže u drugim ulicama, a ugostitelji daju i popuste. Prihodi iznajmljivača ove godine nisu više od 20 posto, kažu iz obiteljskog smještaja i dodaju da su oni najpogođeniji u Hrvatskoj.

"Kredit za likvidnost ne postoji, za firme postoji. To smo tražili od početka da čovjek može preživjeti. Onaj kome je osnovno sredstvo za preživljavanje bilo iznajmljivanje, a koji nije ostvario prihode, ne postoji kredit za likvidnost. Država je gluha na naše potrebe, nema rješenja", istaknuo je Nino Dubretić iz zajednice obiteljskog smještaja HGK-a.

Upravo od države gradska uprava očekuje suglasnost za kreditno zaduženje. Neki projekti planirani iduće godine čekat će EU fondove. Kao i bolja vremena - a to žele i gosti, koji i sada svejedno pozivaju sve da dožive ljepote Dubrovnika i Hrvatske.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene