Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREVENCIJA ZLOČINA

PREDSJEDNICA O VUKOVARU Uljuljkali smo se u razmišljanju da je Domovinski rat završio i da nema opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovar je danas hrvatski i to nitko nikada ne može promijeniti, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dodavši da je upravo Vukovar zaustavio Miloševićevu agresiju i obranio Hrvatsku.

Predsjednica Grabar-Kitarović rekla je da se na ovu obljetnicu s ponosom treba prisjetiti svih onih koji su dali svoje živote te da njihova žrtva nije bila uzaludna. Zaključila je kako je pravda zakazala jer oni koji su počinili zločine nisu adekvatno kažnjeni te da mnogi nisu uopće kažnjeni.

"Imam dojam da smo se pomalo uljuljkali u tom razmišljanju kako je završio Domovinski rat, kako je Hrvatska slobodna i da nema opasnosti. U modernom svijetu, nažalost, ugroze, opasnosti izbijaju svugdje i mislim da je iznimno bitno da mladi koji danas žive u miru vide kroz kakvo je teško vrijeme Hrvatska prolazila te kako se teški zločini mogu dogoditi ukoliko ne radimo na njihovoj prevenciji", poručila je Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestilo Ministarstvo branitelja Identificirano još šest osoba nestalih u Domovinskom ratu: "Obitelji će imati mjesto na kojem mogu zapaliti svijeću svojim najmilijima" Ilustracija Ratni zločin u Trpinji Osuđen na 20 godina: Mučili civile, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme i pasu travu pa ih strijeljali

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene