Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Predsjednica je Povjerenstvo o sukobu interesa obavijestila da će dio putovanja u SAD iskoristiti u privatne svrhe i da te troškove neće snositi porezni obveznici.


 "Želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno, obavijestila je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović Povjerenstvo o sprječavanju sukoba interesa.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović o pomilovanju Bandića (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović na pitanje o Bandiću: ''Jeste li ozbiljni novinari ili Radio Mileva?'' Slika nije dostupna Povjerenstvo odlučilo: Nema pokretanja postupka protiv Grabar-Kitarović, Dalić kažnjena sa 6000 kuna

"Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka osobno ću podmiriti. Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva Državnog proračuna Republike Hrvatske niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane", navela je Predsjednica.

U Povjerenstvu su nam potvrdili da su dobili njezinu obavijest te je pohvalili kao primjer dobre prakse u obnašanju javnih dužnosti. Preporučili su joj da to objavi na službenim web-stranicama.  

U dopisu nije navela detalje privatnog posjeta, no doznajemo da ide u posjet kćeri. Katarina Kitarović u SAD-u studira na prestižnom Harvardu.