Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL) Foto: Marko Lukuni?/PIXSELL

Predsjednica je Povjerenstvo o sukobu interesa obavijestila da će dio putovanja u SAD iskoristiti u privatne svrhe i da te troškove neće snositi porezni obveznici.


 "Želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno, obavijestila je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović Povjerenstvo o sprječavanju sukoba interesa.

Vezani članci Nataša Novaković, Zoran Milanović Milanovićev ured objavio dokumentaciju o putu u Albaniju pa prozvao šeficu Povjerenstva Tomislav Ćorić Tomislav Ćorić o sukobu interesa: "Nisam imenovao kuma, nisam... Tu ću vas razočarati"

"Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka osobno ću podmiriti. Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva Državnog proračuna Republike Hrvatske niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane", navela je Predsjednica.

U Povjerenstvu su nam potvrdili da su dobili njezinu obavijest te je pohvalili kao primjer dobre prakse u obnašanju javnih dužnosti. Preporučili su joj da to objavi na službenim web-stranicama.  

U dopisu nije navela detalje privatnog posjeta, no doznajemo da ide u posjet kćeri. Katarina Kitarović u SAD-u studira na prestižnom Harvardu.