Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG KORONAKRIZE

Gotovo trećina zaposlenih u HGK dobit će otkaz. Burilović: "To je, nažalost, neizbježno"

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović rekao je da će HGK zajedno sa Zavodom za zapošljavanje pripremiti plan zbrinjavanja otpuštenih zaposlenika.

Iz Hrvatske gospodarske komore najavili su da će 30 posto zaposlenika dobiti otkaz.

Pročitajte i ovo Luka Burilović, šef HGK o popuštanju mjera Predsjednik HGK: "Pravila o radu moraju biti jasno i nedvosmisleno propisana kako opet ne bi bilo problema s Državnim inspektoratom" Luka Burilović, šef HGK Luka Burilović u Dnevniku Nove TV Šef HGK: "Ukidamo članarine za sljedeća tri mjeseca, a tražimo oprost davanja prema institucijama"

Iz Komore kažu kako je to teška, ali nužna odluka jer je i njih zahvatila kriza. Hrvatski gospodarstvenici članarine ne mogu plaćati, što za HGK podrazumijeva značajan pad prihoda.

„Nitko pa ni Hrvatska gospodarska komora nije izuzet od korona krize. Radi toga smo morali ubrzati već ranije pokrenut proces reorganizacije. To znači, i smanjenje broja zaposlenih za 30 posto. Mi ćemo zajedno sa Zavodom za zapošljavanje pripremiti plan zbrinjavanja. Nikada nije lako donijeti odluku o otkazima, ali ona je, nažalost, neizbježna“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene