Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom zatražila je od sudskog vijeća da izda hitni nalog Tajništvu suda kojim će se za potrebe obrane na izricanju presude u petak osigurati uobičajenih 18 mjesta u sudnici umjesto manjeg broja koji je sada predviđen, objavio je Haaški sud.


'Obrana generala Ante Gotovine traži od sudskog vijeća, na hitnoj osnovi, da se izda nalog tajništvu kojim će se narediti da se obrani osigura isti broj mjesta u sudnici kao što je uobičajeno, a to je 18 mjesta', navodi se u podnesku od utorka u kojem se objašnjava da je Tajništvo jednostrano i bez objašnjenja odlučilo smanjiti broj mjesta u dijelu dvorane rezerviranom za obranu na 12 sjedala.

Vezani članci Slika nije dostupna Poštuju generalove želje: U Pakoštanima bez euforije i prosvjeda Slika nije dostupna 'General Gotovina je smiren i cool, čudi se pesimizmu u Hrvatskoj'

>> Odvjetnici: Generali puni nade u presudu

>> HBK: Haški sud je zaboravio da se Hrvatska branila

U podnesku se ističe da bi pravnici i suradnici koji su radili na predmetu trebali imati priliku biti na presudi koja je kulminacija njihova višegodišnjeg rada na slučaju Gotovina.

U podnesku se navodi da je Tajništvo obrani objasnilo da je odluku o smanjenju broja mjesta donijelo na temelju preporuka službe sigurnosti Haaškoga suda.

Haaški sud objavit će u petak u 11 sati presudu u predmetu protiv trojice hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača optuženih za zločine počinjene nad srpskim stanovništvom tijekom i nakon Oluje. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju