Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenici u iščekivanju

Gotovi e-upisi u srednje škole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmaši su imali vremena do 20 sati za odabir srednje škole i usmjerenja koja žele upisati. Prve elektroničke upise do jutros nije obavilo tek 500-tinjak školaraca. Konačne upisne liste, osim osmaša, nestrpljivo čekaju i maturanti. A upravo je ovo razdoblje najstresnije i za studente - vrijeme je ljetnih ispitnih rokova.

Bez gužve, čekanja u redu, predavanja papira od škole do škole. Osmašu Viboru za odabir srednje škole bila je potrebna tek internetska veza. 'Trenutno sam postavio škole koje želim, prioritete poslagao i sad je danas zaključavaju liste', kazao je.

Pročitajte i ovo Upisi u srednje škole - 1 Počele prijave Za osmaše počelo jedno od najstresnijih razdoblja, biraju buduća zanimanja. I ove godine tu je veliki izazov Maturalna putovanja - 2 Mladi i izazovi Pod kojim uvjetima hrvatski učenici putuju? "Mislim da su Slovenci to dobro riješili"

Tek 500-tinjak školaraca do danas nije odabralo željenu školu i usmjerenje. Rok je istekao u 20 sati. 'Uglavnom su učenici odabrali. Rade već duže vrijeme odabir, nakon završetka nastave došle su završne ocjene završnih razreda i sad točno znaju gdje su na tim rang listama', kazao je Krešimir Supanc, ravnatelj osnovne škole Jure Kaštelana.

>> Evo koja su zanimanja tražena!

Konačne liste bit će objavljene krajem idućeg tjedna. Nekoliko dana iza osmaša, i maturanti će znati gdje će nastaviti svoje obrazovanje. Više od 140.000 ispita ispravljali su ocjenjivači iz cijele zemlje. 'Oni imaju list za ocjenjivače, nakon toga lista ocjenjivača ide na skeniranje, nakon toga ide obrada rezultata i onda ide objava rezultata', kazala je Alenka Buntić Rogić iz NCVVO-a.

I dok se većina maturanata, čekajući rezultate, već odmara, studenti odmor hvataju tek u stankama između učenja.'Sad za vrijeme rokova se stalno uči',kazao je Berislav Ferenčina, student druge godine prava.

Od prava do fizike - knjižnice su pune studenata.'Ljudi te potiču da učiš više nego doma. Kad si sam doma, onda stalno želiš gledati televiziju, jesti i raditi nešto drugo', kazao je student prve godine prava. Nakon učenja i položenih ispita, svi imaju samo jedan plan - dobro iskoristiti ljeto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene