Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovnoškolci, maturanti, studenti

Tri naraštaja 'na iglama'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoj put prema uspjehu polako grade različiti naraštaji školaraca. Pred osnovnoškolcima su upisi u srednje škole, maturanti nestrpljivo iščekuju rezultate državne mature, a studenti griju stolice i snalaze se u moru ispitnih rokova.

Osmašica Ana svakodnevno provjerava stanje oko upisa u srednju školu. 'Prvi prioritet mi je Zdravstveno učilište, odnosno sanitarni tehničar', kazala je Ana, učenica osmoga razeda.

Pročitajte i ovo Državna matura - 1 RELEVANTNI POKAZATELJI Stigli prvi rezultati mature: Pogledajte koji je predmet učenicima bio najteži Slika nije dostupna U čemu su najbolji, a u čemu najgori Donosimo najzanimljivije rezultate državne mature, poznato i tko je najbolji maturant

Do kraja nastave ostalo je još samo tjedan dana. 'Puno se ocjena ispravlja, na primjer, ja moram još jedan predmet ispraviti. Najviše me muči strani jezik - engleski. U slobodno vrijeme nekad pozovem prijateljicu da skupa ponovimo, da mi nešto objasni', dodala je Ana.

Upisne liste svakim danom se mijenjaju, a je li upisala željenu srednju školu, Ana će saznati petog srpnja točno u podne. I dok Ana u učenje daje posljednje atome snage, budući pomorac Jerko uživa u splitskom suncu. Rezultate državne mature nestrpljivo iščekuje.

>> Evo koja su zanimanja tražena!

'O maturi puno ovisi, donosi velik postotak bodova za upis. Dobili smo premalo vremena za odluku, što ćemo i koje ćemo predmete prijavit, pa bi dosta toga sad drukčije napravio', kazao je maturant Jerko. Želja je Pomorski fakultet u Splitu, a je li skupio dovoljno bodova, saznat će 9. srpnja, kada stižu prvi rezultati državne mature.

Miro je ispite u glazbenoj školi uspješno položio. No još jedan ispit dijeli ga od diplome na PMF-u. Puno se uči. Imamo dosta ispita sada jer su rokovi. Po cijeli dan učimo, skupljamo se jer nam je tako lakše učiti – jedan drugog motiviramo', kazao je.

Osim brojki, velika ljubav ovog društva su i videoigre. No, najprije će položiti sve ispite, a tek onda slijede zabava i pjesma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene