Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popustili su

Gotov "rat" između Hrvatske i Petrola? Od utorka usklađuju cijene s onima na ostalim benzinskim postajama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petrol Hrvatska je popustio - njihove cijene od utorka bit će usklađene s onima na ostalim crpkama. Državni inspektor provjerio je stanje na terenu i utvrdio da nema nepravilnosti.

Izvor iz Petrola u ponedjeljak je potvrdio da će od sutra cijene na njihovim benzinskim postajama biti jednake onima ostalih crpki. Od utorka će cijene obračunavati sukladno novoj uredbi.

Državni inspektor obišao je njihovu crpku i uvjerio se u istinitost ovih tvrdnji te nije uočio nikakve nepravilnosti, prenosi N1. Ovime je okončan rat Petrola i Hrvatske koji je započeo oko marži na cijenu litre goriva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SKUPLJI BENZIN I EURODIZEL Petrol poslao novo priopćenje. Evo što kažu o višim cijenama goriva na svojim pumpama

Petrol je zatražio povećanje trgovačkih marži i ukidanje regulacije cijena, dok je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović ustvrdio je da je Petrol za prvih devet ovogodišnjih mjeseci iskazao gotovo 100 milijuna eura dobiti prije kamata, poreza i amortizacije.

Pročitajte i ovo Ivan Topčić ZA DNEVNIK NOVE TV Hrvatska tvrtka prekida suradnju s Petrolom: "Pojam solidarnosti trebao bi biti više prisutan. Nisu to prepoznali"

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić najavio je da će od sutra cijene motornih goriva biti više, te da su marže vraćene na iznos iz lipnja preračunat u eure. Također je izmijenjena i uredba o trošarinama na energente.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene