Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Hrvatska tvrtka prekida suradnju s Petrolom: "Pojam solidarnosti trebao bi biti više prisutan. Nisu to prepoznali"

Aktualno Galerija +0 Ivan Topčić Galerija 1/1 >>
Petrol je jučer objavio kako je zbog Vladinih mjera o ograničenju cijena goriva izgubio gotovo 46 milijuna kuna. Zbog toga je danas na sat vremena zatvorio svoje benzinske postaje. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović bio je na sastanku s čelnicima Petrola. 

"Mi nećemo dopustiti nikome, pa ni Petrolu, da duboko gurne ruku u džep naših sugrađana u vremenima ove teške krize, nego ćemo raditi sve da zaštitimo svoje građane, da zaštitimo svoje gospodarstvo", rekao je. 

Filipović je ponudio povećanje marži sa 65 na 75 lipa. Petrol traži kunu. Oni objašnjavaju da se ne mogu uspoređivati s Inom. 

"Drugačiji je položaj nas koji smo trgovci naftnim derivatima, koji naftne derivate kupujemo, a u drugačijem je položaju Ina, koja posjeduje i proizvodne kapacitete", kaže Vladimir Kuzmić, član Uprave Petrola.

Prve posljedice stigle su za Petrol u poslovanju. Jedna od vodećih hrvatskih tvrtki prekinula je s njima suradnju.

Pročitajte i ovo Davor Filipović OGLASIO SE I PETROL Filipović nakon sastanka s Petrolom: "Kakva je poruka zatvaranje na sat vremena?" Stigle i prve posljedice za Petrol

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac, novinarka Nove TV i Davor Štern, energetski stručnjak DONOSI DNEVNK NOVE TV Naftni stručnjak o prijetnjama iz Petrola: "Nitko nema jake argumente, a svi imamo problem…"

"Kad se naviknete na velike dobiti i to traje dugo vremena, onda kad vam se pojavi ovako jedna izvanredna situacija, ne možete se nositi s tim. Mislim da dolazi vrijeme da bi pojam solidarnosti trebao biti sve više prisutan u današnjem društvu. To oni nisu prepoznali", rekao je za Dnevnik Nove TV Ivan Topčić, vlasnik Tim Kabela. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene