Obavijesti Video Pretražite Navigacija
raste broj turista

Zeleno srce Hrvatske svake godine privlači sve više posjetitelja: "Čista priroda, zrak, opuštanje... Definitivno se vraćamo!"

Turisti u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr)
Turisti u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sportske aktivnosti (Foto: Dnevnik.hr) Sportske aktivnosti (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dajana Rabak (Foto: Dnevnik.hr) Dajana Rabak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Noćenje i boravak u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Noćenje i boravak u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Smještaj u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Smještaj u Gorskom kotaru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +3 Petar Hrg, direktor TGZ Delnice (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/8 >>
Gorani se ne bune ako ih se pita o turističkoj sezoni. Neki od njih rade i zbrajaju, čini se, i više dolazaka pa i zaradu od kolega im na Jadranu. I tako već godinama, a za mnoge je to još uvijek neotkriveni pa time i neiskorišteni adut Hrvatske.

Posjetitelji iz cijele Europe tijekom ljeta uživaju u netaknutoj prirodi nacionalnog parka Risnjak.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Kuća za odmor u Gorskom kotru Traži se krevet više Jedna hrvatska regija očekuje rekordnu godinu: Sve je više turista, a zadovoljni su omjerom cijene i kvalitete

"Čista priroda, zrak, sto posto dobar, opuštajući, vraća energiju da možemo već sljedeći tjedan suočiti se s obvezama kada počnemo raditi", rekao je Gianluca, gost iz Italije, reporteru Dnevnika Nove TV Marku Balenu.

"Plaže su prepune, a ovdje je lijepo, mirno, Tako da uživamo u prirodi", govori Michelle, gošća iz Nizozemske.

I mnogi domaći gosti tek otkrivaju prirodne ljepote Gorskoga kotara. "Inače sam rođena Goranka, nikada nažalost nisam bila i moram reći da sam oduševljena, stvarno je prekrasno", kaže Dubravka s otoka Krka.

U posljednje tri godine na području Delnica broj turista porastao je za gotovo 50 posto.

"Ne samo Gorani, već interes poslovni ovdje pronalaze mlađe obitelji iz drugih gradova Republike Hrvatske, što nas posebno veseli", kaže Petar Hrg, direktor TZG Delnice.

Među njima i mladi Riječani koji su nedavno kupili tri kuće za odmor.

"I tako smo se odlučili da želimo promijeniti naše živote, mirnije živjeti i doći ovdje, baviti se turizmom, voditi grupe, baviti se planinarenjem", kazala nam je Dajana Rabak, suvlasnica kuća za odmor.

Mladi sportaši na Petehovcu iznad Delnica pripremaju se za buduća natjecanja, a neki i za Europsko prvenstvo.

"Mislim da sljedeće godine, ne da mislim nego sto posto sam sigurna da se definitivno vraćamo ovdje jer vidim da su djeca zadovoljna", rekla je Martina Šarec, trenerica taekwondo kluba "Bistra".

"Tu na otvorenom je bolje, da, lijepo je, svježi zrak, šuma, priroda, ovdje je bolje", kazali su Jan Flegar i Nika Kolarek.

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene