Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nepovjerenje

Stana iz Majskih Poljana vjeruje u Bačića koliko i nekoć u Paladinu - nimalo: Kuća joj se gradi, ali donacijama iz Beograda

Aktualno Galerija Stana Bjelajac - 3 Stana Bjelajac - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš Dino Goleš Foto: DNEVNIK.hr Stana Bjelajac - 2 Stana Bjelajac - 2 Foto: DNEVNIK.hr Oštećena kuća Stane Bjelajac - 1 Oštećena kuća Stane Bjelajac - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Oštećena kuća Stane Bjelajac - 2 Galerija 1/7 >>
Stana Bjelajac iz Majskih Poljana ranije je Dnevniku Nove TV komentirala dolazak ministra Paladine na vlast. Sada je otkrila što misli o njegovu odlasku, ali i ima li nade da bi se situacija dolaskom Bačića mogla promijeniti.

Ekipe Dnevnika Nove TV na Banovini su vrlo često. Kad je ministar Ivan Paladina u travnju 2022. prvi put predstavio svoj plan obnove, bili su kod Stane Bjelajac iz Majskih Poljana.

Ona ni tada, na dan kad je predala 16. zahtjev za rušenje kuće, nije očekivala da će s Paladinom i obnovom biti pomaka. Evo što je tada rekla reporteru Dnevnika Nove TV Dini Golešu: "Pa od Zagreba nema ništa, što bi bilo od ove sirotinje, glavno da su dovezli vukove na ovih pet kuća. Ja bih voljela da ministar dođe do mene da popijemo vode, ja ću donijeti s vrela vode da popijemo jer mi vode nemamo."

Ministar je tada obećavao da će stanovnicima koji su izgubili kuće ponuditi zamjenski smještaj.

Stana Bjelajac - 3 Oštećena kuća Stane Bjelajac - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Pročitajte i ovo Matea Ćorić, novinarka Nove TV Obnova kasni Nastava i u bivšem zatvoru: Učenici u Banovini i u novo polugodište u zamjenskim školama

"Može, hotel na moru da vozim deset krmača i sedmero mladih i nešto manjih odojčića", komentirala je.

Treba reći da se Paladina na poziv gospođe Stane odazvao i kod nje popio čašu vode.

Dino Goleš u četvrtak je opet posjetio gospođu Bjelajac, a problem s njezinom kućom i dalje nije riješen. Nekih pomaka ipak ima - u dvorištu se gradi nova kuća. Međutim, kuća je financirana donacijama iz Beograda, a nije riješena novcem EU-a.

Komentirala je očekuje li da će treći ministar donijeti sreću da se počne s obnovom.

Stana Bjelajac - 3 Oštećena kuća Stane Bjelajac - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''DALEKO'' JE BANIJA Treća zima u kontejneru - nije to mjesto za život, ali drugoga nema: ''Želimo li da svi isele ili umru?"

"Ne nadam se ničemu", odmah je kratko i jasno odgovorila. "Ovo bi trebalo biti lovište i tome je namijenjeno, ali ja se ne dam. Iz ovog dvorišta ne idem."

Ona je podnijela zahtjev za rušenjem stare kuće, ali ona tu i dalje stoji.

"Najveći problem je što je kuća izbrisana s posjeda, ja sad te kuće ni nemam na vlasničkom listu. Ovim putem pozivam Luku, koji je izbrisao moju kuću, da je vrati, inače ćemo morati na sud", poručila je.

"Za nas ovdje nema nikakve nade. Od svih donacija, svega, na kraju imam kuću iz Beograda koju grade ljudi iz Bosne."

Ovdje više nema riječi utjehe, potrebna su djela. Ne danas, ne sutra, ne jučer - prekjučer!

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene