Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV

Ahmetović oštro: "Nisam čula da Milanović crta mete ljudima na čelo kao što to čini Plenković. Zna se tko treba stati na loptu"

Aktualno Galerija Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 6 Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 6 Foto: DNEVNIK.hr Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 5 Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 5 Foto: DNEVNIK.hr Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Galerija 1/7 >>
Gošća Dnevnika Nove TV bila je Mirela Ahmetović iz SDP-a. Reporterki Sabini Tandari Knezović govorila je o optužbama premijera Plenkovića i o energetskoj krizi.

Tko su hrvatsko-ruski igrači i hoće li Hrvatska imati dovoljno plina za zimu? Na to je pokušala dati odgovor Mirela Mirela Ahmetović iz SDP-a. Govorila je i o optužbama premijera na račun predsjednika Milanovića. 

Što se tiče plina, sav plin ipak neće ostati u Hrvatskoj, za sedam kupaca fiksni ugovori ne mogu se jednostrano raskinuti. Na pitanje je li se Vlada zaletila obećanjem, Ahmetović odgovara: "To samo pokazuje neozbiljnost Vlade i koliko se nabacuje obećanjima koje ne može ispuniti. Nisu ni provjerili što će obećati građanima.

Jednako kao što su odredili cijenu plina po koliko će Ina prodavati HEP-u plin, a to je 41 euro, 42 eura po megavat satu. Pitam se temeljem čega su tu cijenu odredili? Osim što su tu cijenu poduplali, u odnosu na onu cijenu po kojoj je njihov HDZ-ovac Škugor, prodavao u svoju korist, u korist svog oca umirovljenika, koji  je zaradio 500 milijuna eura samo tako na toj prodaji", napominje Ahmetović. 

Kaže da je cijena plina tragedija jer će se trošak prelomiti preko leđa građana. "Taj će nedostatak plina Ina morati nabavljati na tržištu i po skupljim cijenama prodavati HEP-u. HEP će to ponovo morati nadoknaditi na računima za struju, građanima ili gospodarstvu. Vidimo da još nemamo mjere kojima će se zaštititi gospodarstvo od tih visokih cijena plina". 

Na pitanje koliko će Hrvatska osjetiti zatvaranje riječke rafinerije na neko vrijeme, odgovara: "Hrvatska je predala hrvatsku naftu Mađarima, Hrvatska je zatvorila rafinerije, odugovlači modernizaciju riječke rafinerije 10-ak godine, činjenica je i da će Hrvatska morati nabavljati skupe derivate od Mađarske... Sve to govori koliko Vlada brine o strateškim interesima RH. Naravno da ćemo osjetiti zatvaranje rafinerija. Jer da nismo zatvarali riječku rafineriju onda bismo mogli barem dio naših potreba zadovoljavati proizvodnjom u riječkoj rafineriji.

"Nije slučajno da se baš sada zatvara riječka rafinerija"

Mislite li da je to slučajno, da se baš sada zatvara riječka rafinerija, u jeku krize, kada su energenti najpotrebniji? Naravno da je Vlada tu nešto mogla učiniti. Očito bi Vlada i Ina kao hrvatski dio kompanije trebala zauzeti stav da o strateškim interesima RH nema pregovora s Mađarima", napominje.

Ništa niti od otkupa Ine i premijerova obećanja. Ahmetović odgovara na pitanje treba li ići Vlada u to i kako to izvesti?

"Ne da treba ići u otkup Ine, već je ona predana na koruptivnim osnovama. Treba raskinuti ugovor kojim je Ina predana Mađarima, govorim o upravljačkim pravima. Uostalom i sudac Vrhovnog suda predlaže da se postavi neka prinudna Uprava i da se vidi što će se dogoditi s hrvatskim dionicama koje su zapravo na koruptivnim temeljima stečene od MOL-a. Imamo pravomoćnu presudu koju premijer očito iz nekog razloga skriva i ne smije zucnuti Orbanu o tome".

Na pitanje je li ona proruski orjentirana političarka, odgovara: "Ja sam prohrvatska političarka koja je zgrožena promađarskom Vladom. Premijer ode u Bruxelles, pa priča protiv Milanovića, pa hrvatskih političara pa protiv oporbe i onih koji se drznu kritizirati rad ili nerad Vlade.

Međutim, ne kritizira svog prijatelja Orbana koji se i danas na Twitteru zalagao i opravdava što ne želi uvesti sankcije Rusiji. Naš premijer podržava Orbana", napominje. 

O izjavama Plenkovića da je Milanović rusofil i proruski orjentiran, kaže: "Označavati ljude metama i crtajući ljudima mete, kada Rusija napada drugu državu i kada se promatra kao terorist, to je vrlo, vrlo opasno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "tuđi rat" Milanović odbrusio Plenkoviću: "Nisam zgrožen, a on je dosljedan i dolazi kao frustrirani ćaća, dođe doma, izbeštima ženu..."

Takva retorika Vlade i Plenkovića samo pokazuje koliko je Plenković u panici kako će se odviti afera s pljačkom u Ini. Ja nisam čula da Milanović crta mete ljudima na čelo kao što to čini Plenković. U ovo doba proglašavati ljude teroristima? Zna se tko treba stati na loptu, ali razumijem paniku premijera Plenkovića", kazala je SDP-ovka. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene