Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTPUNI KAOS

Beljak izgubio živce pa urlao na HDZ-ovce: "Dođi, frajeru! Kukavice i lopovi, to ste vi!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto rasprave o proračunu, u sabornici je u srijedu oko podneva nastao kaos, oporba je tražila stanke, predsjednik Sabora Gordan Jandroković odgovarao je kako će ju odobriti nakon replika na proračun, no oporba je odgovorila neprekidnim lupanjem po saborskim klupama.

Gordan Jandroković nakon niza prijepodnevnih stanki na temu Agrokora, u nastavku saborske sjednice napomenuo je, pozivajući se na Poslovnik, kako neće više davati stanke s temom rada radnih tijela Sabora. Potom je HSS-ovac Krešo Beljak zatražio stanku o temi sigurnosti u prometu, a predsjedavajući mu je rekao kako će stanke moći dobiti tek nakon replika.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković na utakmici Hrvatska Španjolska S obitelji na utakmicu Jandroković se oglasio nakon očitovanja Povjerenstva za sukob interesa: "Želio bih istaknuti sljedeće" Gordan Jandroković očitovao se o predmetu koji je protiv njega otvorilo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa - 4 Povjerenstvo otvorilo predmet Jandroković vodio sina na utakmicu državnim avionom: "Da sam imao nekakve zadnje namjere, onda bih to skrivao"

Uslijedila je salva nezadovoljstva iz oporbenog dijela sabornice, a zastupnici su pločicama lupali po saborskim klupama onemogućavajući tako govornike.

Neću popustiti pod nasiljem, ustrajavao je Jandroković, no uporba je nezadovoljna uzvraćala kako Poslovnik krši upravo on.

"Ovo je jako zabavno i publika vjerojatno uživa, vi možete opstruirati, a na meni je da omogućim da se normalno radi. Ovo je objesna zloupotreba Poslovnika", poručivao je predsjednik Sabora.

No oporba je ustrajavala kako upravo on onemogućava rad.

"Ja se javljam za riječ već pola sata, a ovdje govore drugi. Želim stanku, a govorit ću o katastrofalnoj situaciji", poručivao je razljućeni Beljak kroz buku.

Miro Bulj predsjedniku je poručivao da radi cirkus, da nije faraon, da ovo nije nečija prćija nego Hrvatski sabor.

"Nema šanse da ćete nasilnim putem dobiti stanku. Moj je prijedlog da završimo s replikama, pa ćemo ju dati", poručio je Jandroković, no bez rezultata s lijeve strane sabornice.

Na konstataciju šefa SDP-a Davora Bernardića što bi bilo sa zakonima ako su tako spremni kršiti poslovnik, Jandroković mu je uzvratio: "Ma dajte, dosadni ste, optužbe su vam toliko prazne da nemaju smisla".

Sveopćem kaosu pridružio se i Božo Petrov (Most), no zbog galame u sabornici nije se moglo čuti što govori, a odgovor predsjednika Sabora bio je kratak: "Rado bih vam prepustio ovo mjesto, ali sami ste krivi što niste ovdje."

Beljak izgubio živce: Dođi, frajeru, tu!

"Osigurajte normalne uvjete za rad i nemojte nas dovoditi u situaciju da ne možemo koristiti svoja zastupnička prava", pozivao je Goran Beus Richemberg, no svi su zastupnički pozivi ostali bez odjeka do trenutka kada je nerazgovjetno Beljak iz klupe vikao "Dođi, ovamo, j... kukavice" .

"Ako je zakon jačega, pa dobro, možemo i tako razgovarati. Mislite da vas se mi bojimo? Ne bojimo vas se. Ali ja se bojim da se ovo što vi radite ne prenese na hrvatsku cestu. Ljudima je dosta više i HDZ-a i Agrokora i pljačke", vikao je Beljak iz klupe, a onda se okrenuo prema dijelu gdje sjede zastupnici HDZ-a odakle su mu cijelo vrijeme dobacivali. 

"Dođi, frajeru, tu! Da vas vidim, di ste? Hrabri ste kad vas ima sto, a kad ste sami, gledate u pod! Kukavice! Lopovi, to ste vi!" vikao im je Beljak, nakon čega je Jandroković ipak odobrio stanku. (Hina/S.Ve.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene