Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VOLONTERSKI OSCAR

Nagrada za one koji nesebično služe društvu, pomozite odlučiti koja će od tri finalistice dobiti nagradu

Milena Štimac, kandidatkinja za volonterski Oskara 2018. (Foto: Volonterski Oskar)
Milena Štimac, kandidatkinja za volonterski Oskara 2018. (Foto: Volonterski Oskar) Volonterski Oskar
Aktualno Galerija Milena Štimac, kandidatkinja za volonterski Oskara 2018. (Foto: Volonterski Oskar) Milena Štimac, kandidatkinja za volonterski Oskara 2018. (Foto: Volonterski Oskar) Foto: Volonterski Oskar Marija Vujeva, kandidatkinja za volonterski Oskar 2018. (Foto: Volonterski Oskar) Marija Vujeva, kandidatkinja za volonterski Oskar 2018. (Foto: Volonterski Oskar) Foto: Volonterski Oskar +0 Blaženka Eror Matić, kandidatkinja za volonterski Oskar 2018. (Foto: Volonterski Oskar) Galerija 1/3 >>
Posvećuju svoje vrijeme, trud i rad onima kojima je njihova pomoć potrebna. Rade to s veseljem i predanošću, njihova je mantra pomagati potrebitima. Tri volonterke zbog svog su nesebičnog angažmana nominirane za godišnju nagradu Volonterski Oskar koja se dodjeljuje za izniman volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Pomozite im da pobijede!

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se od 2009. dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. 

Pročitajte i ovo Ilustracija gradsko izborno povjerenstvo Kako zaraditi na dan izbora: Objavljen poziv za Zagreb, ima jedan uvjet Slika nije dostupna PIŠITE GRADU NA VRIJEME Vaš kvart ima problema s vranama? Sad je vrijeme za slanja zahtjeva za uklanjanje gnijezda

U sklopu natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2018. zaprimljeno je 16 nominacija. Uprvom krugu stručno povjerenstvo odabire uži krug kandidata, a u drugom krugu građani svojim glasovanjem odlučuju o tome tko će Volonterskog Oskara dobiti.

Finalistice Volonterskog Oskara 2018. su:

1. Blaženka Eror Matić (56), volonterka u udruzi volontera palijativne skrbi La Verna.

2. Marija Vujeva (28), volonterka Isusovačke službe za izbjeglice.

3. Milena Štimac (47), volonterka prihvatilišta za životinje Dumovec.

Pročitajte zašto su upravo ove volonterke svojim nesebičnim radom zadužile svoju okolinu i zaslužile ući u finale Volonterskog Oskara!

BLAŽENKA EROR MATIĆ (56) – Predsjednica udruge La Verna 

Blaženka je predsjednica udruge La Verna koja pomaže osobama u palijativnoj skrbi. Angažirana je u svim organizacijskim aktivnostima udruge te je velika podrška svim volonterima. Osigurava da se svi projekti i aktivnosti odvijaju besprijekorno, inicira nove projekte, sklapa partnerstva, a sve u svrhu zagovaranja potreba palijativnih bolesnika u društvu.Bavi se i prikupljanjem donacija za udrugu kako bi se svi zamišljeni projekti i aktivnosti mogle što kvalitetnije provesti u djelo.

„Naša udruga pruža podršku teškim, neizlječivim i umirućim bolesnicima te njihovim obiteljima na području grada Zagreba. Usluge su potpuno besplatne i dostupne svima kako bi mogli ostvariti pravo na dostojanstven život do kraja u ozračju ljubavi i pažnje“, stoji u opisu rada udruge La Verna koju Blaženka vodi.

Na svojoj predsjedničkoj poziciji nije zaboravila na aktivan rad „na terenu“. Pruža podršku palijativnim bolesnicima, a svoj trud, rad daje onima najpotrebnijima kako svoje posljednje dane ne bi proveli sami.

Svoje vrijeme ulaže i u promociju te joj je ove godine i pripalo mjesto u Povjerenstvu za osobe starije životne dobi Grada Zagreba. Također je pokrenula i mobilni tim u palijativnoj skrbi 2009. godine.

Blaženka svojim radom i radom svoje udruge podiže svijest javnosti o palijativnoj skrbi i problemima onih koji ju trebaju. Uz to, neposredno doprinosi korisnicima palijativne skrbi i kvaliteti života njihovih obitelji.

MARIJA VUJEVA (28) – volonterka Isusovačke službe za izbjeglice 

Pratiti, služiti i zagovarati – tri su riječi po kojima se Marija vodi u svom volonterskom radu.

Svoje vrijeme poklanja osobama koje su u postupku odobravanja međunarodne zaštite u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu, te također pomaže u integraciji osoba kojima je zaštita odobrena.

Osim što održava radionice s mladima – tinejdžerima u prihvatilištu, svoje vrijeme provodi s njima u izlasku izvan Prihvatilišta, pomoći u učenju, igri, razgovoru o problemima s kojima se svakodnevno suočavaju. T

akođer pomaže onima kojima je odobrena međunarodna zaštita u pronalasku stanova, komunikaciji s mogućim najmodavcima te sa različitim institucijama. Uz to nudi i svoja znanja iz prava te puža pravnu podršku, a i emocionalnu.

Dio svojeg volonterskog angažmana Marija je provela u kampu za izbjeglice u Bosni i Hercegovini u Bihaću gdje je provodila aktivnosti usmjerene na rad s djecom i mladima.

Svojim radom i zalaganjem Marija svakodnevno utječe na percepciju ljudi o izbjeglicama u svojoj neposrednoj okolini, te uvelike pridonosi većem razumijevanju zajednice o problemima izbjeglica.

MILENA ŠTIMAC (47) – Volonterka u Ustanovi zoološkog vrta Grada Zagreba, skloništu za nezbrinute životinje Dumovec 

Milena svoju nesebičnu pažnju pruža onima koji joj riječima ne mogu zahvaliti – psima.

Ulaže svoje vrijeme kako bi ih naučila kako živjeti u stanu i lijepo se ponašati za zauvijek obitelj kada ih usvoje. Na taj način olakšava i povećeva šanse da će psi biti usvojeni. Pritom izdavaja vrijeme i pazi da svaki pas u Dumovcu bude počešljan, prošetan, nahranjen, da mu kavez bude čist i da bude potpuno spreman kada njegova buduća obitelj dođe po njega.

Osim što svakodnevno dolazi u sklonište, neke pse kojima je potrebna posebna briga Milena odvodi vlastitoj kući kako bi im pružila dodatnu pažnju. Samo u 2018. preko 70 pasa zahvaljujući Mileni veselo maše repom jer su tijekom svojeg boravca u Dumovcu i procesa udomljena bili sjajno zbrinuti.

Mileni je bitno da svaki pas pronađe svoju obitelj, pa tako svoje vrijeme uloži i u fotografiranje pasa kako bi ih što prije udomila. Bez obzira na veličinu, dob i vrstu, Milena svakom potrebitom psu širom otvori svoja vrata, ali ne samo kuće već i vrata svoje obitelji koja jednako sudjeluje u pomaganju čuvanja i odgoja pasa. Na taj način se širi mreža volontera te kvaliteta života životinja povećava.

„Milena kao da nosi posebne naočale kroz koje vidi svojet na svoj, poseban način, tako jasan, pun bezuvjetne ljubavi, strpljenja i sreće“, kažu iz Dumovca.

Odlučite do 27. studenog

Glasanje traje od 10. 11. do 27.11. 2018. i to elektronskim putem na internetskoj stranici VCZ-a, u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu ureda.

Proglašenje dobitnikace te uručenje nagrada i zahvala svim nominiranim volonterima održat će se u petak, 30. studenog, 2018. na svečanom događanju pod nazivom „Dodjela Volonterskog Oskara 2018“.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene