Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni odbor SDP-a očitovat će se o prigovoru Ivana Klarina koji sumnja da je Davor Bernardić lažirao potpise za kandidaturu za predsjednika stranke.


SDP će se u subotu na Glavnom odboru stranke očitovati o prigovoru Ivana Klarina o načinu prikupljanja glasova potpore kandidatu za predsjednika SDP-a Davoru Bernardiću, doznaje se u stranci.

Vezani članci Prometne nesreće političara - 1 Prometne nesreće dužnosnika nisu rijetkost, neki su napuhali i dosta promila: "Gledajte, nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek" Davor Bernardić Bernardić (opet) najavio osnivanje stranke: "Jamčim vam da ćemo na sljedećim izborima biti iznenađenje"

Prigovor zbog navodnog Bernardićeva lažiranja dijela potpisa Klarin je podnio Središnjoj izbornoj komisiji (SIK) SDP-a, a konačnu političku odluku o tome donijet će Glavni odbor stranke.

U prigovoru se iznosi sumnja da je dio Bernardićevih potpisa lažiran, te traži da se potpisnike ponovno kontaktira i utvrdi ispravnost svakog pojedinačnog potpisa.

Bernardić je proteklih dana donio najviše potpisa – 10.500, dok su ostali kandidati prikupili manje od po 5000 potpisa, a Klarin smatra da "po dojavama s terena i svim izračunima, nema šanse da je prikupio toliko potpisa".

To pitanje mora biti riješeno prije nego što se u subotu utvrdi službena lista kandidata, kažu u stranci.

Predsjednik SIK-a Vedran Lendić napominje da će izborna komisija u četvrtak popodne samo utvrditi valjanost kandidatura za novog predsjednika stranke, a sve odluke su na Glavnom odboru.

Ako se i utvrdi da je Bernardić lažirao dio potpisa, u stranci ne očekuju da će to ugroziti njegovu kandidaturu, ali bi mu moglo nanijeti političku štetu.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, koji podržava Bernardića, ocijenio je Klarinov prigovor prljavom kampanjom koja je krenula iz izbornog stožera jednog protukandidata.

Iako nikoga nije izravno imenovao, pretpostavlja se da je aludirao na Orsata Miljenića, kojega Klarin podržava. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju