Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš se žali jer je sud odbio saslušati 8 svjedoka njegove obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš protiv kojega se vodi istražni postupak na Županijskom sudu u Osijeku u tzv slučaju "selotejp", podnio je danas preko odvjetnika podnesak istražnom sucu Mariju Kovaču u kojemu izražava nezadovoljstvo što Sud prošloga tjedna nije prihvatio saslušanje osam svjedoka koje je predložila obrana.

Glavaš po svom odvjetniku Draženu Matijeviću ističe da je takvom odlukom ozbiljno dovedeno u pitanje njegovo zakonsko i ustavno pravo obrane i da je narušeno načelo jednakosti stranaka u postupku. Osam svjedoka koji su navedeni "bitni su i ključni svjedoci jer su neki od njih u vrijeme inkriminiranih događaja obavljali odgovorne dužnosti bilo u policiji, bilo u HV-u, te su im najbolje poznate okolnosti tih događanja, puno bolje nego bilo kojem od svjedoka koje je predložila optužba", navodi se u podnesku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zakazana ročišta za dopunu istrage u slučaju 'Selotejp' Slika nije dostupna Završena istraga u slučaju 'selotejp'

Osim toga, nekima su "posebno poznate okolnosti privođenja i uhićenja Gordane Getoš Magdić, trajanje nezakonitog zadržavanja u policiji te način iznuđivanja iskaza u policiji, a sve su to okolnosti o čijem točnom i istinitom utvrđivanju ovisi odluka o podizanju optužnice ili odustajanja od daljnjeg postupka u odnosu na mog branjenika Branimira Glavaša pa imamo pravo zahtijevati da se te činjenice i okolnosti istinito utvrde već u tijeku istrage" navodi se u podnesku.

Glavašev odvjetnik Matijević izjavio je kako obrana zahtijeva da tih osam svjedoka budu pozvani i preslušani prije no što istraga bude završena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene