Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telefonski se javio predizbornom skupu

Glavaš premijera Sanadera nazvao 'monstrumom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš telefonski se javio na večerašnjem predizbornom skupu HDSSB-a u Belišću, te poručio da se javlja 'iz emigracije jer je morao napustiti hrvatsku zemlju koju je zajedno s braniteljima i hrvatskim narodom stvarao'. Glavašev je sin Filip nakon očeva govora zapalio HDZ-ovu zastavu.

U 20-minutnom obraćanju Branimir Glavaš, koji je nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina, premijera Sanadera nazvao je 'monstrumom koji je izdao sve ono što je krvlju hrvatskih branitelja i žrtava stvoreno'. Pozvao je Belišćane i cijelu Slavoniju i Baranju da mu vjeruju da nikada u Domovinskom ratu nije učinio ništa zbog čega bi se stidio niti 'bacilo ljagu na grobove 15.000 ubijenih u Domovinskom ratu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pronašao pogodne osobe za svoj naum' 'Glavaša bi netko mogao likvidirati' Slika nije dostupna Šišljagić: 'Sanadera čeka rat do istrebljenja' Premijerova izjava zgrozila pravnu struku

>> 'Na sud su pritisak vršili samo bliski optuženima'

>> Kosor: Šišljagićeve izjave govor su mržnje

Sanader pokušava baciti 'krivnju na crvene za moje hapšenje i osudu, ali to mu neće uspjeti', kazao je dodavši: 'Kada je Račan došao na vlast dao je nalog da se istraži sve vezano za mene, ali nije ništa pakirao, jer ništa nedolično nisam u Domovinskom ratu učinio'.

Optužio je Sanadera da je vodio politički proces protiv njega 'jer nije mogao podnijeti snagu koja je probuđena s osnivanjem HDSSB-a', zbog čega ga je, kako je rekao, optužio i naredio sucu Željku Horvatinoviću da ga osudi 's dvoznamenkstom brojkom'. Optužio je suca Horvatinovića da je 'najlošiji sudac kojega ne cijene ni kolege, ali koji je spreman zbog svojih ambicija izreći presudu po nalogu'.

>> Premijerova izjava zgrozila pravnu struku

Glavaš je pozvao Slavonce i Baranjce da izađu na izbore koje je nazvao 'referendumom hrvatskog naroda za svrgavanje HDZ-a i Sanadera', te da glasuju za kandidate HDSSB-a, za župana Vladimira Šišljagića i osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala.

Glavašev sin Filip nakon što je završena telefonska veza, zapalio je HDZ-ovu zastavu s još nekoliko mladih članova HDSSB-a. Na predizbornom skupu govorili su kandidat za osječko-baranjskog župana Vladimir Šišljagić i kandidat za dožupana Dinko Burić, koji su poručili kako je 'sila policije došla na skup jer se pročulo da će na njemu biti i Branimir Glavaš'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene