Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolona sjećanja

General Krešić: "Nitko ne bi trebao uzimati političke poene na te dane pijeteta pa ni vukovarski gradonačelnik"

Marinko Krešić
Marinko Krešić Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, general Marinko Krešić poručio je u utorak da nitko nema pravo svojatati ni jedan značajan datum u povijesti hrvatskog naroda, a pogotovo kolonu sjećanja u Vukovaru ili komemoraciju u Škabrnji te dodao da ne očekuje dvije kolone u Vukovaru.

To su pojedinci prerano "istrčali" s idejama koje nisu dobre i oni će to shvatiti, istaknuo je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, general Marinko Krešić na obilježavanju 18. obljetnice osnutka Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) te dodao da ne žele nikoga omalovažiti niti posebno isticati, jer je za obranu i oslobađanje Vukovara zaslužan čitav hrvatski narod i hrvatski branitelji.

"Istrčavanje s plakatom nije dobro za hrvatski narod", ocijenio je. Svi koji se žele pokloniti žrtvi i zahvaliti što imamo Hrvatsku trebaju biti u jednoj koloni, bez razlike. Nitko ne bi trebao uzimati političke poene na te dane pijeteta pa ni vukovarski gradonačelnik, istaknuo je Krešić podsjetivši na 15.840 poginulih branitelja, kao i brojne nestale u Domovinskom ratu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stiglo priopćenje Coca-Cola se konačno oglasila o slučaju trovanja: "Otvoreni smo za suradnju s nadležnim tijelima"

Podsjetio je i na osnivanje HGZ-a 7. studenoga 2005. naglasivši da to nije apsolutistička organizacija u kojoj je ideal slijepa poslušnost prema bilo kome, ali ni anarhična skupina u kojoj može raditi tko što hoće. "Mi smo dragovoljna udruga visokih dužnosnika Hrvatske vojske i hrvatske vlasti, danas umirovljenih ravnopravnih građana, okupljenih oko zajedničkog cilja i dragovoljno obvezanih pridržavanju najviših razina ponašanja i poštivanja demokratski izabranih tijela", naglasio je Krešić.

Ministar obrane Mario Banožić podsjetio je na velik obol branitelja u obrani i oslobađanju hrvatske države u kojoj su generali imali istaknutu ulogu u stvaranju moderne i moćne Hrvatske vojske te postavili temelje za prosperitetnu državu.

Izvijestio je da u Hrvatsku uskoro stižu borbeni zrakoplovi Rafali, helikopteri Black Hawk i oklopnjaci Bradley. Ostvareni su brojni projekti kojima je stvorena respektabilna vojna sila u uvjetima kada obrana vrijednosti zapadnog svijeta postaje prvorazredna zadaća, istaknuo je.

Pročitajte i ovo Ilustracija lavina poruka Tko je sve zakazao u slučaju trovanja? Prvo sam pomislila da spavaju, ali…

Savjetnik predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika OSRH Ivica Olujić naglasio je važnost jačanja vojne sposobnosti za obranuHrvatske i sastavnica Oružanih snaga - Kopnene vojske, Hrvatske ratne mornarice i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U HGZ-u primljeni su novi članovi, a istaknutim pojedincima dodijeljena priznanja, među kojima i posthumno bivšem načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH generalu Pavlu Miljavcu. U ime dobitnika priznanja zahvalio je general Ivan Beneta.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj poručio im je neka čuvaju istinu o Domovinskom ratu i njegove vrijednosti i promiču interese hrvatskih branitelja te da budu dobar i konstruktivan, ali beskompromisan partner.

Pozvao je na jedinstvo kako bi Hrvatska bila primjer u regiji i da mladi ostaju živjeti u Hrvatskoj ponosno, sretni i zadovoljni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene