Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sigurnost zajamčena'

Gay pride usprkos peticiji ipak na rivi, policija spremna na SVE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija spremna je za subotnji Gay pride.

'Policija je spremna pružiti punu sigurnost svim sudionicima Gay pridea, prije, tijekom i nakon okupljanja. Također, policija će pružiti punu sigurnost svima građanima Splita i njihovim gostima', rekao je Paško Ugrina iz PU splitsko - dalmatinske.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Dodao je kako će policija raspolagati svim metodama, tehničkih i materijalnim sredstvima kako bi sigurnost svih bila zajamčena.

Nije otkrivao broj policajaca koji će paziti na red, mir i sigurnost subotnjeg događaja visokog rizika, no naglasio je kako će ih biti dovoljno za svačiju sigurnost. 'Nakon subotnjeg okupljanja, i nakon svršetka analize, svi će građani imati uvid troškova osiguranja', dodao je.

>> 'Gay pride na rivi će štetiti našem poslovanju, premjestite ga ili platite!'

Ugrina iz PU splitsko - dalmatinske je pozvao je građane Splita na suradnju tijekom subotnjeg okupljanja. Dodao je kako je sukladno dogovoru s organizatorom, policija prihvatila održavanje Gay pridea po njihovom zahtjevu, točnije, sa završetkom na splitskoj rivi.

Građanski stožer za obranu splitske Rive prikupljao je jučer potpise ugostitelja i obratnika koji imaju lokalne na rivi i u blizini. tvrde da će Gay pride naštetiti njihovom poslovanju te da će zbog incidenata imati materijalnu štetu, koju sami ne namjeravaju snositi.

Traže da se povorka premjesti na drugu lokaciju, jer oni nisu spremni na sebe preuzeti troškove moguće štete.

Pusić i Vrdoljak najavili dolazak na Gay pride

potpredsjednici HNS-a, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak najavili su danas odlazak na gay pride u subotu u Splitu naglasivši da time žele dati potporu suzbijanju svakog oblika diskriminacije i provedbi antidiskriminacijskih zakona.

Na upit o postupcima lokalne splitske vlasti, Pusić je rekla kako su oni pridonijeli podizanju napetosti, umjesto da je smiruju. Pusić je podsjetila da se HNS oduvijek zalagao protiv svih oblika diskriminacije i sudjelovao na gay prideovima u Zagrebu i Splitu, jer ih smatraju borbom protiv diskriminacije, za više standarde i građansku jednakost.

Vrdoljak je potvrdio svoj dolazak u Split na gay pride, ocijenivši kako se radi o prvorazrednom političkom pitanju - da se u Hrvatskoj na pragu ulaska u Europsku uniju kaže "ne" nasilju, kamenovanju i uvredama te počne poštivati hrvatske zakone. "S ponosom idemo u Split stati iza vrijednosti iza kojih godinama stojimo", poručio je Vrdoljak.

Upitana kakve bi mogle biti posljedice na pristupanje Hrvatske EU ne prođe li splitski gay pride kako očekuje, Pusić je rekla kako je taj događaj prilika da Hrvatska i njezino vodstvo pokažu da stoje iza antidiskriminacijskih zakona. Zadaća je hrvatskog društva izboriti se za višu razini građanske jednakosti, rekla je Pusić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene