Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gavrilović svjedočio u slučaju ''Riječke banke''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na riječkom Županijskom sudu danas je svjedočio bivši sudski vještak Ranko Gavrilović koji je obavio vještačenje o nastanku velikih gubitaka u toj banci.

Gavrilović je nedavno pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od osam mjeseci zbog sklapanja štetnog ugovora za Štedbanku. Ta je banka protiv njega podignula kaznenu prijavu još 1999. za pronevjeru 3,6 milijuna kuna. Tada je i razriješen dužnosti sudskog vještaka. 

Gavrilović je završio dugotrajno vještačenje u "slučaju Riječke banke" za što je primio 376.000 kuna. O svojim nalazima trebao je svjedočiti na Sudu, ali zbog njegova razrješenja od lipnja ove godine novo vještačenje obavlja sudski vještak Ferdo Biloš.

Na upit sutkinje Ike Šarić zašto je prihvatio vještačenje kad je znao da je protiv njega pokrenut kazneni postupak, Gavrilović je odgovorio da je presuda tek nedavno donesena, te je mogao obavljati taj posao. Dodao je da je plaćeni posao i obavio.

Na današnje ročište nisu se odazvali bivša članica Uprave Adelhaid Fazekas i revizor Janez Uranić, a sutra se očekuje svjedočenje predstavnika tadašnjega većinskog vlasnika Riječke banke - Bayerische Landensbanke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene