U Hrvatskom saboru održana je peta tematska sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije o Ini.


Na petoj sjednici antikorupcijskog vijeća pozvani su svi premijeri posljednjih nekoliko Vlada, od Andreja Plenkovića, Zorana Milanovića do Jadranke Kosor i Tihomira Oreškovića, nekadašnji Mostov potpredsjednik Vlade Božo Petrov, kao i ministri Slaven Dobrović i Tomislav Panenić. Odazvali su se samo mostovci.

Iako je njihovo saslušanje tražio upravo zastupnik Hrvoje Zekanović, na početku sjednice napravio je pravi šou pokušavajući srušiti kvorum jer je zastupnica Dalija Orešković, kako je kasnije pojasnila, zbog prometne gužve kasnila na sjednicu.

Provjereno: Bolnica - 2 DORH ga tereti da je primio mito, a on i dalje radi u bolnici: Provjereno otkrilo nove nepravilnosti

"Zekanović je tražio ovo saslušanje, a ne želi držati kvorum i opstruira rad Vijeća", ustvrdio je predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most). "Nazovite Klub HDZ-a i Željka Reinera za daljnje upute", poručio je Zekanoviću.

Zekanović mu je uzvratio kako nije sposoban sazvati sjednicu i dovesti četiri osobe na saslušanje te da je mutež, antivakser, ravnozemljaš, demagog i populist.

Nakon početnog prepucavanja i dolaska Dalije Orešković počelo je saslušavanje, a prvi na pitanja odgovara Božo Petrov.

Stjepan Kožić USKOK podigao optužnicu protiv Stjepana Kožića: Častio osoblje bolnice u kojoj se liječio, platili građani

Plenković je sve ocijenio predstavom, zloupotrebom institucije i smiješnim, a Milanović se, po Grmojinim riječima, ispričao zbog obveza i zaštite institucije predsjednika RH.

Jadranka Kosor, kazao je Grmoja, namjeravala je doći, ali nije mogla zbog zdravstvenih problema, a Tihomir Orešković je na putu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju