Stjepan Kožić
Stjepan Kožić Foto: Darko Tomas/Cropix

USKOK je podigao optužnicu protiv zagrebačkog župana Stjepana Kožića zbog čašćenja osoblja bolnice u kojoj se liječio na račun županijskog proračuna.


USKOK je nakon provedene istrage podigao optužnicu protiv zagrebačkog župana Stjepana Kožića za kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnicom se Kožiću stavlja na teret da je početkom siječnja 2020. godine u Zagrebu kao župan Zagrebačke županije autoritetom svojeg položaja zatražio od svoje pročelnice da na trošak reprezentacije Županije organizira i plati dostavu hrane i pića u zagrebačku bolnicu kako bi se počastilo medicinsko osoblje povodom njegova izlaska iz te bolnice.

Stjepan Kožić Župan Stjepan Kožić operiran, mijenjaju ga dvojica zamjenika

Kožićeva pročelnica naručila je hranu i piće u vrijednosti od 5250 kuna i poslala račun u županijsko računovodstvo, a na poleđini računa napisala da se "odnosi na događaj za koji je znala da se nije dogodio te da navedeni trošak nije napravljen u službene svrhe", stoji u USKOK-ovoj optužnici.

Stjepan Kožić Dnevnik Nove TV u posjedu spornog računa zagrebačkog župana: Pogledajte što je sve platio liječnicima koji su ga liječili, oglasila se i bolnica

Kako bi prikrio neopravdano trošenje proračunskog novca, Kožić je potpisao i službenim pečatom ovjerio podnesak Županije u kojem je navedeno da se trošak odnosi na ručak organiziran u sklopu priprema jednog projekta. Taj je dokument predao USKOK-u iako je znao da navedeno ne odgovara istini, ističe se u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju