Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uoči sinjske alke

"Ajde, klekni tamo i moli se. Ajmo, ala!": Fratar Plenkoviću "naredio" da se pomoli, iz Vlade objasnili zašto

Premijer Plenković i fra Ante Čovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Premijer Plenković i fra Ante Čovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Premijer Plenković i fra Ante Čovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Premijer Plenković i fra Ante Čovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Premijer Plenković i fra Ante Čovo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Premijer Plenković i fra Ante Čovo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Premijer Plenković moli u sinjskoj crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Premijer Plenković moli u sinjskoj crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Premijer Plenković moli u sinjskoj crkvi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
Premijer Andrej Plenković, uoči sinjske Alke, posjetio je i Crkvu čudotvorne Gospe Sinjske gdje je porazgovarao s Antom Čovom, gvardijanom svetišta Gospe Sinjske i franjevačkog samostana u Sinju.

U jednom trenutku mu je fra Ante Čovo, tijekom obilaska crkve, rekao: "Ajde, klekni tamo i moli se", na što se premijer isprva slatko nasmijao. No fratar nije odustao, nego ga je primio za ruku i dometnuo "Ajmo, ala!".

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Premijer nije imao drugog izbora, pa su on i njegova svita doista kleknuli i kratko se pomolili.

Nedugo nakon objave teksta dobili smo i kratko pojašnjenje glasnogovornika Vlade, Marka Milića.

"Gvardijan fra Ante Čovo i ovom prigodom bio je simpatičan i u svom prepoznatljivom stilu se našalio. On i premijer Plenković su veliki prijatelji i poznaju se već dugo, iz vremena dok je fra Ante bio gvardijan Franjevačkog samostana u Makarskoj", kaže Milić, dodajući da će premijer u Sinj doći i na blagdan Velike Gospe u Sinj.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene