Premijer Andrej Plenković, uoči sinjske Alke, posjetio je i Crkvu čudotvorne Gospe Sinjske gdje je porazgovarao s Antom Čovom, gvardijanom svetišta Gospe Sinjske i franjevačkog samostana u Sinju.

Galerija


U jednom trenutku mu je fra Ante Čovo, tijekom obilaska crkve, rekao: "Ajde, klekni tamo i moli se", na što se premijer isprva slatko nasmijao. No fratar nije odustao, nego ga je primio za ruku i dometnuo "Ajmo, ala!".

Vezani članci Žarko Tušek i Andrija Jarak - 4 HDZ-ov Žarko Tušek o aktualnoj aferi: "HDZ na svakoj razini odbacuje bilo kakvu stranačku i političku odgovornost" Andrej Plenković Andrej Plenković o širenju koronavirusa: "Ova situacija je van okvira. Nismo se još susreli s ovim"

Premijer nije imao drugog izbora, pa su on i njegova svita doista kleknuli i kratko se pomolili.

Nedugo nakon objave teksta dobili smo i kratko pojašnjenje glasnogovornika Vlade, Marka Milića.

"Gvardijan fra Ante Čovo i ovom prigodom bio je simpatičan i u svom prepoznatljivom stilu se našalio. On i premijer Plenković su veliki prijatelji i poznaju se već dugo, iz vremena dok je fra Ante bio gvardijan Franjevačkog samostana u Makarskoj", kaže Milić, dodajući da će premijer u Sinj doći i na blagdan Velike Gospe u Sinj.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu.