Otvorena je još jedna 'učionica budućnosti', ovoga puta u Tehničkoj školi Ruđer Bošković.


Ministar obrazovanja Vedran Mornar u pratnji ravnateljice Đurđice Fustar, Ivana Vidakovića iz Microsofta i Davora Bernardića, otvorio je učionicu budućnosti u Tehničkoj školi Ruđer Bošković.

Vezani članci Voćin, Ilustracija - 1 Znate li koja je najmlađa općina u Hrvatskoj? U tamošnjoj školi svi su razredi popunjeni Školske klupe, ilustracija Nakon samo dva tjedna nastave uživo, iz jedne srednje škole stižu loše vijesti: Svi učenici od nastavu danas više ne prate iz školskih klupa

'Učionica budućnosti' opremljena je nastavničkim računalom, tablet-računalima i pametnom pločom, što omogućuje interaktivnu razmjenu znanja, trenutačno dijeljenje pratećih informacija, bilježaka s predavanja te trenutačan uvid u to jesu li učenici razumjeli pojedino predavanje.

Mornar je uvjeren da će 'kad-tad učionice budućnosti' biti otvorene i u svim ostalim hrvatskim školama.

U obnovljenoj školi u Gunji otvorena 'učionica budućnosti'

'Učionicama budućnosti' do sada su, osim Tehničke škole Ruđer Bošković, opremljene Osnovna škola Kamešnica u Otoku, IX. Gimnazija u Zagrebu, Gimnazija Frana Galovića u Koprivnici i II. osnovna škola u Bjelovaru, te osnovna škola Antuna i Stjepana Radića u Gunji. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju