Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li ga vidjeli?

FOTO Ovaj čovjek nagovara djecu da uđu u njegov automobil: Policija moli građane za pomoć

Nepoznati muškarac navodno nagovara djecu da uđu u njegov automobil u blizini škola. Tvrdi da je autobus otkazan i da je on vozač Ubera koji će ih odvesti kući.

Zabrinuti roditelji snimili su muškarca koji u Pazinu i Trvižu laže djeci kako bi ih namamio da uđu s njim u automobil. Na videu koji je objavljen na društvenim mrežama, a kasnije izbrisan, nepoznati čovjek ispred škole u Pazinu ulazi u svoj automobil, ali slični incidenti dogodili su se i u drugim dijelovima grada i okolice.

Na engleskom govori kako je on je vozač Ubera te da će ih odvesti doma ili u školu jer je školski autobus otkazan.

Pročitajte i ovo Ciril Zovko Provjereno Kako propada prvi šoping-centar u Hrvatskoj: "Oko 150 suvlasnika odlučilo se pokretati postupke"

Policija je zasad primila samo jednu prijavu. Sada utvrđuju okolnosti događaja i pokušavaju doći do muškarca kako bi s njim obavili razgovor. 

Neslužbeno doznajemo da je riječ o stranom državljaninu, ali policija ga još nije uspjela identificirati.

Pročitajte i ovo Narkobande u Švedskoj - 4 Donosi Provjereno Zemlja iz snova postala je pakao! Danju i noću odjekuju pucnjevi, djeca izvršavaju ubojstva: "Dobiju dvije-tri godine u domu, a ostane im 10.000 eura"

"Pozivamo građane ako primijete muškarca, čije se fotografije i snimke dijele na društvenim mrežama, da o tome obavijeste policiju na broj 192 kako bi se s njim mogao obaviti razgovor na navedene okolnosti. Također pozivamo roditelje da razgovaraju s djecom i da ih savjetuju da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama, da ne vjeruju neznancima, ne primaju od njih darove niti s njima ikamo odlaze bez znanja roditelja", napisali su iz PU istarske.

Iz policije su također objavili savjeta za roditelje i djecu. Možete ih pročitati ovdje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene