Pred sjevernim ulazom u tunel Sveti Ilija mještani Zabiokovlja i Makarskog primorja prosvjedovali su protiv naplate tunelarine.


Nezadovoljni stanovnici zabiokovskih općina prosvjedovali su danas pored naplatnih kućica tunela Sveti Ilija u Rastovcu žaleći se na uvođenje tunelarine te na cijenu prolaska kroz tunel.

Vezani članci Imoćanin zabranio ulaz SDP-ovcima - 5 Ne jenjavaju reakcije na Imoćanina koji je na vrata zalijepio zabranu ulaska SDP-ovcima. Bauk mu poručuje: "Za dobrim monkeyjem prašina se diže" Teo Zdilar Imoćanin koji je na restoran zalijepio zabranu ulaska SDP-u: "U Rijeci je sve puno Jugoslavena. Ja sam ovo napravio u Imotskom, gdje smo svi čisti Hrvati"

Mještani su se okupili ispred sjevernog ulaza u tunel, a s njima su bili i načelnici iz Zabiokovlja i Makarskog primorja.

>> Besplatni autobusi voze Imoćane na prosvjed pred tunel Sv. Ilija

Svi oni žele poručiti Vladi da se urazumi s naplaćivanjem tunelarine, da je tunel trebao biti generator gospodarskog razvoja i turizma, a da se naplatom gubi taj efekt. Nezadovoljni su i jer jedini plaćaju pristup autocesti.

'Postoje kudikamo skuplje i duže dionice odnosno projekti koji su skuplji u izvedbi i u održavanju pa se ne naplaćuju', požalio se načelnik Zagvozda Miroslav Gaće.

Na skup je došao i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, koji je i sam prije bio načelnik Dugopolja te je povukao paralelu s tim mjestom i rekao kako se ono ne bi toliko razvilo da se njima naplaćivala cestarina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook