Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organiziran na Facebooku

FOTO Na prosvjedu protiv županice okupilo se samo 50-ak ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prosvjedu organiziranom preko Facebooka, kojim se tražila smjena županice Lovrić-Merzel, u Sisku okupilo se tek nešto više od 50-tak ljudi.

Na Facebook stranici 'Želimo ostavku Marine Lovrić Merzel', građani Siska najavili su prosvjed protiv županice.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Međutim, na prosvjedu ispred zgrade županije u dogovoreno vrijeme, oko 13 sati okupilo se tek 50-ak ljudi. Traže da županica Lovrić Merzel odstupi, te da institucije utvrde je li pokraden županijski novac. Tvrde da nisu politički motivirani i da im je važno da oni koji obavljaju dužnosti nisu korumpirani.

USKOK istražuje županicu Merzel!

Okupljenima na poziv facebook grupe pod nazivom 'Želimo ostavku Marine Lovrić Merzel' nitko se nije obratio i nitko nije preuzeo ulogu organizatora, pa su se nakon dvadesetak minuta razišli.

Iako je iz sisačko-moslavačke policije priopćeno da nikakav skup nije bio prijavljen, nazočni pripadnici policije nisu imali potrebe intervenirati.

Inače, predistragu o navodnim financijskim malverzacijama sisačko-moslovačke županice Marine Lovrić Merzel preuzeo je Uskok, po čijem je nalogu kriminalistička policija jučer ušla u prostorije županije u Sisku.

Za nezakonito izvlačenje novca iz županijskog proračuna javno ju je optužila bivša predstojnica njezina kabineta Jasmina Jovev, čije je optužbe Lovrić Merzel odbacila te najavila tužbu zbog klevete.

Po pisanju medija, sisačko-moslovačku županicu navodno se od ranije istražuje zbog prodaje poduzeća Ceste Sisak velikogoričkom tajkunu Željku Žužiću, kao i zbog kupnje zgrade za Hitnu medicinsku pomoć u središtu Siska. (J.F. / I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene