Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Zaplijenili dokumentaciju

USKOK istražuje županicu Merzel!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po nalogu USKOK-a kriminalistička policija u petak je ušla u prostorije županije u Sisku, a zgradu su napustili odnijevši sa sobom neke dokumente.

Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić izjavio je da je Uskok preuzeo sve predmete vezane uz navodne malverzacije županice Lovrić Merzel no, nije želio otkriti nikakve pojedinosti o predistrazi, odnosno o izvidima koje provodi policija po nalogu tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku

Inače, policajci iz odjela gospodarskog kriminaliteta i krimnalističke policije predvečer su napustili zgradu Sisačko-moslavačke županije, odnijevši sa sobom dio dokumenata iz pregledane dokumentacije.

Oko 19,45 sati zgradu županije napustila je i županica Lovrić Merzel, koja je okupljenim novinarima ponovila kako je razgovor s policijom obavila još prijepodne.

 Krim policija pretresla zgradu županije u Sisku, zaplijenili dio dokumentacije!

"Mislim da je svima u interesu da se pregled dokumenata i ostale radnje što prije obave i da se ovaj slučaj zaključi. Ja normalno nastavljam svoj posao. Vjerujem da će svatko odgovarati za svoje postupke i posljedice svoga rada", poručila je.

Policija je dokumentaciju pregledala po nalogu Državnog odvjetništva, kako bi provjerila optužbe na županičin račun za falsificiranje dokumenata, korupciju i izvlačenje novca iz županijskog proračuna za osobne potrebe.

Za nezakonito izvlačenje novca iz županijskog proračuna javno ju je optužila bivša predstojnica njezina kabineta Jasmina Jovev, čije je optužbe Lovrić Merzel odbacila te najavila tužbu zbog klevete.

Po pisanju medija, sisačko-moslovačku županicu navodno se od ranije istražuje zbog prodaje poduzeća Ceste Sisak velikogoričkom tajkunu Željku Žužiću, kao i zbog kupnje zgrade za Hitnu medicinsku pomoć u središtu Siska.

Osim većeg broja novinara, snimatelja i fotoreportera, pred zgradom županije u Sisku su se tijekom večeri okupljali i brojni znatiželjni građani. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene