Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika eko akcija

FOTO Ministri u akciji: Čisti se NP Paklenica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Nacionalnom parku Paklenicu u tijeku je velika eko akcija čišćenja ilegalnih odlagališta otpada u kojem sudjeluju i ministri Zmajlović i Matić.

U Nacionalnom parku Paklenica na lokaciji Vlaški grad odvija se čišćenje ilegalnog odlagališta otpada, a čiju akciju je predložila Udruga ratnih pripadnika 'Antiterorističke jedinice Lučko '90-e''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri glavna cilja 'U energetsku učinkovitost uloženo više od 2,5 milijardi kuna' Slika nije dostupna Pokazala istraživanja Zmajlović: Zanimanja budućnosti vezana su za zaštitu okoliša

>>HGSS otkrio po život opasnu krađu u NP Paklenica

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović i ministar branitelja Predrag Matić uključili su se u ovu veliku eko akciju kako bi skrenuli pažnju javnosti na važnost međusobne suradnje u rješavanju pitanja zaštite okoliša, ali i na povezanost svih sektora na pitanjima zaštite okoliša, poručila je Vlada na svojoj službenoj Facebook stranici.

"Najmanje što možemo učiniti svi mi, koji smo u nasljeđe dobili slobodnu zemlju, je da ju čuvamo, a to nije zadatak samo nekih pojedinaca nego svih nas. Svaki angažman, bilo vlasti, udruga ili pojedinaca je važan", istaknuo je ministar Zmajlović na početku akcije u kojoj mu se pridružio i ministar branitelja Matić.

>>Odvajanje otpada: Zakon izglasan, vrijeme prolazi, a tko će PLATITI kante?

"Ponosan sam što su i u ovo mirnodopsko vrijeme pripadnici najelitnijih postrojbi Oružanih snaga iz Domovinskog rata, koji su tada na jednom od najzahtjevnijih ratišta pokazali svoje vojne sposobnosti i vještine, još jednom pridonijeli u očuvanju hrvatskih prirodnih ljepota i na taj način pokazali koliko uistinu vole svoju zemlju“, naglasio je ministar Matić.

Članovi udruge, planinari i volonteri koji su se odazvali akciji, očistili su teren i prikupili otpad, no zbog nepristupačnosti terena, po prikupljeni otpad nije bilo moguće doći uobičajenim prijevoznim sredstvom pa je zatražena pomoć MORH-a čijim je helikopterom prevezen otpad s lokacije Vlaški grad do Libinja koje je najbliže lokacije na kojoj kamioni komunalnog poduzeća mogu preuzeti otpad. (Hina/V.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene