Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koja ribetina

FOTO Kupate se u rijekama? Ovo je ULOV iz jedne od njih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amur dug 110 centimetara i težak 24,7 kilograma ulov je jednog ribiča na obalama Kupe u Sisku. Ovog je kapitalca ulovio upravo za vrijeme jučerašnjih najvećih vrućina kada su u Kupi osvježenje potražili brojni građani.

Sisčanin Fikret Muratagić jučer se zasigurno nije nadao ovakvom ulovu! Dok su se drugi u Kupi kupali, jer su vrućine doista bile nepodnošljive, Fikret je u ruci držao ribički štap.

Pročitajte i ovo Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati" Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe

“Amur je riba koja se i inače najbolje lovi za visokih temperatura, između 12 i 15 sati, no rijetko se kojem ribiču da 'sunčati' na obali pored štapova”, rekao je za Sisak.info Muratagić.

Opisuje da je borba s ribetinom trajala 20-tak minuta. Naime, nakon zagriza Fikret je ušao u čamac, kojeg uvijek ima sa sobom dok lovi, te je bacio sidro nasred Kupe kako se amur ne bi sakrio u lopoče i bilje uz obalu.

>> Sisak: REKORDAN broj poziva Hitnoj medicinskoj pomoći!

Gdje je točno ulovio ovog kapitalca Fikret ne otkriva. On se već 50 godina bavi ribičijom i ovo je, kaže, njegov najveći ulov.

“Ribe u Kupi ima manje nego prije 20, 30 godina, no i dalje se nađe lijepih ulova, samo ako ste uporni. Ipak, apelirao bih na kupače, ali i ribiče amatere, da za sobom počiste smeće koje ostavljaju na obali i plažama, jer obala je sastavni dio rijeka", rekao je za Sisak.info ovaj strastveni ribič.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene