Teške oborine stvaraju poteškoće i mještanima Ilove. Naime, nadležne službe probile su dio nasipa kako bi umanjili štetu na poplavljenim područjima.


Situacija u mjestima Ilova i Banova Jaruga je kritična, ali pod kontrolom i sve službe zadužene za obranu od poplava nekoliko su dana danonoćno aktivne i krajnjim naporima brane ugrožena područja.  U posljednja dva dana pala je nezapamćena količina kiše te je zabilježen najviši povijesni vodostaj Ilove i Pakre.

Vezani članci Testiranje na koronavirus Raste broj zaraženih: Iz lokalnog stožera javljaju da je među pozitivnima i gradonačelnik Ogulina, zaražena i učiteljica iz Pule Ilustracija Kutina novo žarište korone! Zaraza se proširila s proslave diplomskog: ''Ovo je opasna situacija''

Voda iz Ilove prelijevala se na nekoliko mjesta u Banovoj Jaruzi i mjestu Ilova, ali su nasipi ojačani zečjim nasipima i prelijevanje je zaustavljeno. Zaobalne vode i prelivena voda ugrozile su nekoliko kuća u Ilovi i Banovoj Jaruzi. Kako bi se spriječila još veća šteta od poplave dio nasipa bile su prisiljene probiti nadležne službe. Sada voda otječe iz mjesta, javlja nam reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

VIDEO Sisačku županiju očekuju dva vodena vala, vojska ubrzano gradi zečje nasipe

Stožer za obranu i spašavanje Grada Kutine osigurao je i dodatnu opremu te opskrbu pitkom vodom za stanovnike Banove Jaruge i dijela Ilove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook