Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mul bez dozvole

FOTO Evo primjera da bespravnoj gradnji u Hrvatskoj nema kraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se bliži kraj rokovima za prijavu bespravno izgrađenih objekata, u Hrvatskoj se još uvijek, čini se, bespravno gradi - i to u eko zoni i na pomorskom dobru.

Dvije godine nakon što je jedna splitska tvrtka, u uvali Veliko žalo na Vruji, bespravno sagradila mul dug devet metara, njezin vlasnik je prije mjesec dana bespravno opet gradi i drugi mul, piše Makarska kronika.

Pročitajte i ovo Makarska rivijera uz Zakladu Ana Rukavina - 1 "Rijetkost u današnje doba" Interes je i nakon 18 godina ogroman, darivatelji stajali u redovima: "Možemo nekome spasiti život, a nama tih 7 mililitara krvi ne znači ništa" Kombi Prvi mjesec besplatno Điro smanjuje gužve: Dalmatinski grad uvodi kružni linijski prijevoz

>> Sve u zadnji čas: Gužve za predaju papira za legalizaciju bespravnih objekata

Za izgradnju istog su bile potrebne, lokacijska dozvola, potvrda glavnog projekta, suglasnost Lučke kapetanije Split, Grada Omiša i Općine Zadvarje te dozvola Ministarstva kulture ili Upravnog odjela za zaštitu okoliša. Niti jedna od tih dozvola, međutim, nije ishođena, piše isti portal.

Vruja i uvala Veliko žalo pripadaju zaštićenoj eko zoni. Ako Ministarstvo zaštite okoliša i prirode procijeni da će gradnja imati negativan učinak na eko mrežu, vlasnik će trebati platiti i novčanu kaznu. 'Investitor je od Ministarstva zaštite okoliša i prirode trebao zatražiti ocjenu prihvatljivosti zahvata s ciljem očuvanja eko mreže, ali koliko ja znam, tvrtka Point nam nije poslala ni dopis, niti nas je obavijestila o gradnji mula na Vruji', rekao je za Makarsku kroniku Gvido Piasevoli, voditelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije.

Da tvrtka Point uistinu nema suglasnost za gradnju, niti je istu uopće zatražila od Grada Omiša, potvrdio je i Neno Mimica, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Grada Omiša.

Iz tvrtke Point za Makarsku su kroniku rekli kako ne znaju o kakvim je navodima riječ te da ne razumiju iz kojih se razloga uopće mediji raspituju o gradnji mula na Vruji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene