Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLALI PRIOPĆENJE

Forum mladih SDP-a uputio popis želja: Tražimo zakon o mladima, superbrzi internet u školama, Savjet mladih...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Forum mladih SDP-a kritizirao je činjenicu da ne postoji Savjet za mlade RH, što smatraju primjerom kako Vlada brine o mladima u državi.

Forum mladih SDP-a uputio je priopćenje kojim od premijera Andreja Plenkovića, među ostalim, traže izmjene Pravilnika o porezu na dohodak "gdje su sportske nagrade izuzete od oporezivanja no nagrade u obrazovanju i znanosti nisu".

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Donesena konačna odluka Glavni odbor SDP-a potvrdio liste: Na izbore izlazi i poznata pjevačica, a neki gradonačelnici odbili su pozicije

Mladi SDP-ovci traže i jače pozicioniranje Savjeta mladih s ovlastima koje će za važna pitanja koja se tiču mladih imati obvezujući karakter

Također od Plenkovića traže da se saniraju i opreme škole bi se u njima mogla provoditi nastava i dostojanstveno školovanje.

"Tražimo informatizaciju i povezivanje škola superbrzim i svima dostupnim internetom. Želimo besplatne udžbenike i jednosmjensku nastavu u školama. Nastavnike treba stručno usavršavati i vratiti im mjesto u društvu koje im pripada. Želimo tople i zdrave obroke u školama", nabrajaju mladi SDP-ovci.

Takožer traže i sveobuhvatni Zakon o mladima, s obzirom da Hrvatska ima različite zakone koji reguliraju određene dijelove populacije poput braniteljske, nacionalnih manjina i slično. Zakon o mladima, kažu iz Foruma mladih SDP-a, pokazao bi da država zaista brine o mladima i vjeruje da su mladi nosioci budućnosti, ali s jasnim rješenjima za trenutne probleme i potrebe. 

Cijeli tekst priopćenja SDP-ovog Foruma mladih pogledajte u nastavku.

 

Priopćenje_Savjet Za Mlade Vlade RH by Anonymous fioam0NY on Scribd

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene