Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Forum mladih SDP-a bira novo čelništvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu se danas održava sedma konvencija Foruma mladih SDP-a na kojoj se bira novo vodstvo Foruma, a za predsjednika Foruma kandidiraju se saborski zastupnik Davor Bernardić i član Glavnog odbora Foruma Ante Ćaleta.

U svom obraćanju Forumu, čelni čovjek SDP-a Zoran Milanović istaknuo je da je u mladosti šansa i energija za pomicanje granica i postizanje novih standarda kroz otvorenost i ideje, pa makar se napravila i pogreška.

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

"Imate pravo pogriješiti, ali ne čekati i stajati, morate krenuti", poručio je Milanović delegatima Foruma mladih SDP-a okupljenima na zagrebačkom Velesajmu.

Milanović je naglasio kako se SDP zalaže da prosperitetnu, jaku Hrvatsku.

"Hrvatska to danas nije", rekao je Milanović upozorivši kako Hrvatska danas nema odgovor na pitanje po čemu želi biti jaka i koji su joj interesi i ciljevi.

"Jasan cilj i vizija, kamo želimo i na koji način, ono je što razlikuje državništvo i liderstvo od običnog politikantstva", dodao je Milanović ističući kako se politikanstvo danas u Hrvatskoj vidi u problemima oko ZERP-a.

"Cilj Hrvatske je Europska unija i sve ono što vodi prema tom cilju treba podržati", rekao je Milanović dodavši kako je ZERP hrvatsko pravo, "ali ga očito nećemo moći proglasiti".

"Očito postoje neki aranžmani, dogovori koji su se tome prepriječili. Svi su toga svjesni, svjesna je i Vlada", rekao je Milanović.

Posao Vlade bio je da to u pravom trenutku kaže javnosti, te da ZERP-u kao legitimnom, ali nižem cilju, pretpostavi viši cilj, a to je ulazak u Europsku uniju, istaknuo je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene