Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska tržišta rada počela su se fleksibilizirati u odgovoru na sve veći pritisak globalne konkurencije.


Zbog razvoja konkurentnosti sve su brojniji ugovori o radu na određeno vrijeme, povremeni rad, zapošljavanje preko agencija, rad u nepunom radnom vremenu i sl, rečeno je na jučerašnjem briefingu u organizaciji Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR). 

U Hrvatskoj su ugovori na neodređeno radno vrijeme još uvijek većinski na tržištu rada (85,3 posto), ali od novosklopljenih ugovora danas je 87 posto onih na određeno vrijeme, rečeno je na skupu posvećenom fleksigurnosti koji je održan u Ekonomskom institutu.

Kao i u drugim zemljama tranzicije, "najfleksibilniji" su radnici na crno koji su izvan zaštite zakona, ali i izvan okvira djelovanja sindikalnih organizacija, stoga je izjednačavanje pozicije svih sudionika na tržištu rada ključan preduvjet za ostvarenje fleksibilnosti i sigurnosti - fleksigurnosti.

Direktorica CEPOR-a Sanja Crnković-Pozaić naglasila je da će svaka zemlja morati prilagoditi politiku fleksigurnosti svojim uvjetima na tržištu rada, a za to treba predočiti argumente koji se temelje na istraživanjima i provesti raspravu između ključnih čimbenika na tržištu rada - predstavnika radnika, poslodavaca i države.

Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata i Jelena Katić iz Hrvatske udruge poslodavaca složili su se da je neophodno otvoriti temu fleksibilnosti, ali i sigurnosti, te najavili raspravu o tome na konferenciji u studenom ove godine.

Na konferenciji će biti predstavljena europska politika fleksigurnosti i analizirana njezina relevantnost za zemlje regije.