Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UTAJIO POREZ

Vlasnik splitske tvrtke utajio porez i oštetio državni proračun za više od 170 tisuća eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Osumnjičen je 45-godišnjak zbog bilježenja fiktivnih računa čime je neosnovano iskazao i naplatio pretporez. Policija ga tereti da je na taj način oštetio državni proračun za više od 170 tisuća eura.

Vlasnik splitske tvrtke, 45-godišnjak, oštetio je državni proračun za više od 170 tisuća eura zbog bilježenja fiktivnih računa u poslovnim knjigama vlastite tvrtke te je neosnovano iskazao i naplatio pretporez.

Splitsko-dalmatinska policija u srijedu je objavila kako su iz njene Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije, a temeljem zahtjeva splitskog Općinskog državnog odvjetništva te prijave Ministarstva financija, dovršili istragu nad 45-godišnjakom.

Pročitajte i ovo Papa Franjo i Giorgia Meloni ogromni gubici Europska komisija naredila talijanskoj vladi da naplati porezne dugove od Crkve

Osumnjičen je da je tijekom 2019. u poslovnim knjigama svoje tvrtke evidentirao fiktivne račune, a potom neosnovano iskazao i naplatio pretporez, čime je oštetio državni proračun za preko 170 tisuća eura.

Splitskom tužiteljstvu bit će kazneno prijavljen zbog utaje poreza ili carine te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene