Irena Weber i dalje ostaje na poziciji zamjenice izvanrednog povjerenika Agrokora, na koju ju je imenovao Trgovački sud na prijedlog Vlade, a to znači da će i dalje biti zadužena za prijenos imovine Agrokora na Fortenovu.

Galerija


Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Fortenova grupe donesena je odluka o opozivu Irene Weber s mjesta izvršne direktorice, objavili su iz te tvrtke.

Vezani članci Tomislav Tolušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tolušić o najavama tužbi nakon nagodbe o Agrokoru: "Država to sigurno neće platiti" Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Peruško: "Svi postaju taoci jednog vjerovnika, jer se Franck ponaša kao Agrokorova banka, a ne kao proizvođač kave"

Tim je povodom glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško, koji je ujedno i izvanredni povjerenik za Agrokor, rekao: “Zahvaljujem gospođi Weber na iznimnom doprinosu koji je dala postizanju nagodbe vjerovnika Agrokora i formiranju Fortenova grupe, kao zamjenica izvanrednog povjerenika i kao izvršna direktorica u novoj kompaniji.

Gospođa Weber je podnijela velik dio tereta izuzetno teškog procesa zaključenja postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je znatno doprinijela njegovom uspjehu. Također, odigrala je važnu ulogu u ustroju i organizaciji Fortenova grupe. Na tome joj u svoje osobno ime, kao i u ime svih ključnih dionika iskreno zahvaljujem, a u ime Upravnog odbora želim joj puno uspjeha u daljnjem radu”, navedeno je u priopćenju.

Weber i dalje ostaje na poziciji zamjenice izvanrednog povjerenika Agrokora, na koju ju je imenovao Trgovački sud na prijedlog Vlade, a to znači da će i dalje biti zadužena za prijenos imovine Agrokora na Fortenovu.

Podsjetimo, Fortenova grupa preuzela je u travnju ove godine poslovanje Agrokor grupe, kao dio plana financijskog i vlasničkog restrukturiranja kompanije koja se prije dvije godine našla pred stečajem zbog nemogućnosti podmirivanja svojih obveza.