Povodom Rješenja o potvrdi Nagodbe Visokog trgovačkog suda izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruška i njegova zamjenica Irena Weberdat dali su izjavu za medije.

Galerija


Nakon pravomoćne odluke Visokog trgovačkog suda, Peruško i Weber napominju da se sada može započeti proces implementacije nagodbe.

Vezani članci Agrokor (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Objavljeno novo ime Agrokora, evo tko će biti na čelu nove kompanije Konzum (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) U novu godinu s novim imenima: Evo kako će se sada zvati Agrokorove kompanije

''U cijelosti je potvrđena zakonitost postupka izglasavanja nagodbe. Zadovoljni smo'', rekao je Peruško.

''Odluka je potvrda našeg uvjerenja da radimo iskreno i zakonito i to je razlog za naše zadovoljstvo. Sretni smo što je nagodba postala pravomoćna jer možemo početi proces implementacije'', rekla je Weber dodajući da je s današnjim danom ispunjen najvažniji uvjet za početak implementacije nagodbe koji će se odvijati sljedećih nekoliko mjeseci.

''Obim posla je velik. Pričamo o kompleksnom procesu koji je u završnoj fazi'', kazala je Weber.

Podsjetimo, Visoki trgovački sud u Zagrebu u petak je objavio rješenje kojim je odbio ili odbacio 86 žalbi Agrokorovih vjerovnika - jedan vjerovnik žalbu je povukao - vezanih uz rješenje Trgovačkog suda s početka srpnja, a kojim je potvrđena nagodba vjerovnika u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom.

Iz Adris grupe,  koja je uložila žalbu, komentirali su za Dnevnik Nove TV ovu odluku Suda: ''Legalisti smo. Poštovat ćemo odluku suda. Ovo je pravni izazov zanimljiv ponajboljim pravnim stručnjacima. Prepustit ćemo ga njima, a mi ćemo se, kao i dosad, krajnje usredotočiti na svoje poslovanje.''

Odluku suda prethodno je na Twitteru komentirao i Ivica Todorić.

"Nekako indikativan tajming, zar ne? Vjerujte mi ljudi da je ovo največa pljačka u povijesti RH! Dugoročne posljedice ove kriminalne odluke će biti katastrofalne. Financijska MAFIJA je izumila političku korupciju i maskirana je lazima", napisao je Todorić koji bi nakon jučerašnje odluke suda u Londonu uskoro trebao biti izručen Hrvatskoj.