Povodom Rješenja o potvrdi Nagodbe Visokog trgovačkog suda izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruška i njegova zamjenica Irena Weberdat dali su izjavu za medije.

Galerija


Nakon pravomoćne odluke Visokog trgovačkog suda, Peruško i Weber napominju da se sada može započeti proces implementacije nagodbe.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković i Maksim Poletajev (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Maksim Poletajev: "Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život" Agrokor (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Objavljeno novo ime Agrokora, evo tko će biti na čelu nove kompanije

''U cijelosti je potvrđena zakonitost postupka izglasavanja nagodbe. Zadovoljni smo'', rekao je Peruško.

''Odluka je potvrda našeg uvjerenja da radimo iskreno i zakonito i to je razlog za naše zadovoljstvo. Sretni smo što je nagodba postala pravomoćna jer možemo početi proces implementacije'', rekla je Weber dodajući da je s današnjim danom ispunjen najvažniji uvjet za početak implementacije nagodbe koji će se odvijati sljedećih nekoliko mjeseci.

''Obim posla je velik. Pričamo o kompleksnom procesu koji je u završnoj fazi'', kazala je Weber.

Podsjetimo, Visoki trgovački sud u Zagrebu u petak je objavio rješenje kojim je odbio ili odbacio 86 žalbi Agrokorovih vjerovnika - jedan vjerovnik žalbu je povukao - vezanih uz rješenje Trgovačkog suda s početka srpnja, a kojim je potvrđena nagodba vjerovnika u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom.

Iz Adris grupe,  koja je uložila žalbu, komentirali su za Dnevnik Nove TV ovu odluku Suda: ''Legalisti smo. Poštovat ćemo odluku suda. Ovo je pravni izazov zanimljiv ponajboljim pravnim stručnjacima. Prepustit ćemo ga njima, a mi ćemo se, kao i dosad, krajnje usredotočiti na svoje poslovanje.''

Odluku suda prethodno je na Twitteru komentirao i Ivica Todorić.

"Nekako indikativan tajming, zar ne? Vjerujte mi ljudi da je ovo največa pljačka u povijesti RH! Dugoročne posljedice ove kriminalne odluke će biti katastrofalne. Financijska MAFIJA je izumila političku korupciju i maskirana je lazima", napisao je Todorić koji bi nakon jučerašnje odluke suda u Londonu uskoro trebao biti izručen Hrvatskoj.