Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri hrvatske županije obnavljaju vozni park na koji će ukupno potrošiti više od dva i pol milijuna kuna.


Riječ je o Varaždinskoj, Osječko-baranjskoj i Sisačko- moslavačkoj županiji. Cijenom se najviše ističe sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel koja će se voziti u automobilu vrijednom više od 430 tisuća kuna.

>>Ljubuški: Uhićeni kradljivci skupocjenih automobila

Vezani članci Zoran Milanović u Sisku Milanović komentirao stanje s epidemijom: ''Jučer sam u Ogulinu rekao nekim mladima da skinu maske. Možda sam pogriješio'' Val dobrote učenika za sisačke škole - 8 Učenicima iz Petrinje stigle donacije školaraca u Zagrebu: "Bio sam jako sretan jer sam znao da nisam sam i da netko drugi misli na mene“

Automobilski stručnjaci kažu da se prema tehničkim specifikacijama vozila koje su navedene u javnoj nabavi vidi da je županija tražila automobil točno određene marke visokog luksuza i cijene.

Lovrić-Merzel novinarima je rekla, odgovarajući na pitanje je li za županiju umjesno kupovati nove autombile, kako će na to pitanje odgovoriti birači.

'Ako dnevno prijeđete više od 250 kilometara, jer moja županija nije samo Sisak nego je prostorno jedna od najvećih, a ja poznajem svako selo svoje županije, onda možete reći i da i ne. Birači će reći je li umjesno ili nije, a bitno je da je jeftinije nego prije', odgovorila je Lovrić-Merzel.

'Nemam što reći, mediji su danas napisali sve ono što su željeli bez obzira na to je li istina ili nije', dodala je županica Lovrić-Merzel u Dvoru, gdje je bila u posjetu s predsjednikom Josipovićem. Županica je objasnila kako je starom automobilu istekao leasing, a za novi će rata biti manja nego za prošlo vozilo.

Sisačko-moslavačka županija obnovila je vozni park kupivši tri automobila koje će platiti 680.000 kuna. Procijenjena vrijednost vozila s PDV-om je 712.500 kuna.

U prvom dijelu natječaja tražilo se jedno vozilo više srednje klase, rabljeni dvovolumen, proizvodnje 2013. godine. Na natječaj se javio jedino Porsche leasing, a izabran je Audi A6 koji će zamijeniti dosadašnji, kupljen 2008. godine. Kupnjom je ispunjena odredba natječaja o rabljenom vozilu jer je kupljeno salonsko vozilo. Njime će se koristiti županica Lovrić-Merzel.

U drugom dijelu natječaja tražena su dva nova vozila niže srednje klase. Njih će županija platiti 248.753,46 kuna. (Hina/V.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook