Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesen stiže

Evo kako prebroditi jesenski umor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je danas posvuda bilo sunčano, jesen se polako uvlači u naše živote. Donosimo vam priču kako s nekoliko jednostavnih savjeta pobjediti jesenski umor i vratiti snagu i dobro raspoloženje.

Hladniji dani, nedostatak sunca i melankolija koja ih prati zahtijevaju prilagođavanje prehrane kako bi se izbjegao stalan osjećaj umora. 'Znači što šarenije, to je neki dokaz prisustva različitih vitamina, minerala koje možemo odmah unijeti u sebe', kaže Alma Letić, nutricionistkinja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu opasni, ali... Okupirali su naše domove, hodaju po zidovima, namještaju: Građani su očajni, stručnjakinja objašnjava što nikako ne smijete raditi DŠR Aktivan život A1 donosi Promijenili stav o vježbanju? Po popuštanju mjera porastao broj rekreativaca

Kockica čokolade za bolje raspoloženje, agrumi za imunitet! 'Preporučila bih dovoljno tekućine, i to prirodnih stimulansa, biljni čajevi, zeleni čaj, guarana, ginseng', kaže Letić.

Sunce nas čini sretnima, svaka ulovljena jesenska zraka se broji. Boravak u slanoj sobi trenutačno je jedna od najpopularnijih metoda liječenja raznih bolesti, ali i depresje. Kombinira se s bojama i glazbom koji utječe na raspoloženje.

>> Pečenje ajvara, nabava drva... Pripreme za zimu u punom su jeku!

'Glazba djeluje na način da smanjuje boli, smanjuje se osjećaj tjeskobe, a povećava se osjećaj ugode', kaže Jasminka Cvitanović, voditeljica slane sobe.

Besplatno, a učinkovito, vježbanje je izvrstan lijek. 'Oslobađa od stresa, poboljšava cirkulaciju, protok krvi u mozak, djeluje na oslobađanje serotonina, hormona sreće', kaže trenerica Michelle Košuta.

Dovoljno je 5 minuta, a moguće i na radnom mjestu. Jesensku depresiju uspješno liječi i druženje s ljudima koji vam mame osmijeh na lice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene