Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se zahuktalo

Pečenje ajvara, nabava drva... Pripreme za zimu u punom su jeku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vrućeg ljeta, u selu se valja okrenuti jesensko-zimskoj priči i pripremiti sve potrebno. Drva su se naručila, pripremaju se domaći proizvodi. U selima kninskog i drniškog zaleđa sve se zahuktalo...

Postupak za pripremu je krenuo. Peče se, guli se, cijedi i prži paprika. A domaći produkt bit će slasni ajvar.

Pročitajte i ovo Priprema zimnice - 4 Domaće je domaće Slavonci se primili posla i poručuju: "Računica je ista, ali okus nije" Pripreme za Oluju u Kninu - 1 Sreća i tuga U Knin pristižu građani iz svih dijelova Hrvatske: "Ovdje je malo više tog ponosa"

Drva se moraju kupiti. Griju dobro, kaže domaćin, ali cijena bi mogla biti manja. 'Ima oko 3 metra, bit će dosta za ovu zimu. Nema više novca da se kupi', kaže Drago Čibarić, iz Kistanja.

U selu nisu zaboravili na svoje životinje. Roko će izraditi novo remenje za pse, nova sedla za konje. I muškarci, kaže, šivaju, zar ne?

>> Sedam dobrih razloga zbog kojih se treba veseliti jeseni!

Drva, ajvar i koža su kolekcija za predstojeću jesen i zimu. Vinari se prisjećaju ljeta i izgovaraju nevjerojatne podatke. 'Bilo je toplinskih udara, gdje je temperatura bila 40 stupnjeva u hladu, znači 60 u vinogradu', kaže Rajko Žulj.

I kojim je čudom vinograd ostao živ? 'Gdje se dobro radilo, gdje se držalo propisa i stručnih knjiga, mogu reći da vinogradi nisu patili', kaže Rajko.

Vinari su bili spremni na vrućinu. Ostatak sela marljivo radi i već je spreman za sljedeću zimu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene