Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Eurosuper 95 prešao osam kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maloprodajna cijena Eurosupera 95 na Ininim je benzinskim postajama premašila cijenu od 8,00 kuna i prodaje se po cijeni od 8,09 kuna po litri.

Osim Eurosupera 95, od Božića su na Ininim postajama skuplji i ostali motorni benzini, dok se cijene dizelskih goriva nisu mijenjale.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Ilustracija JOŠ I TO! Novi udar na džepove građana: Od 1. travnja iduće godine stižu veći računi za plin

U Ini tvrde kako je najnovije poskupljenje benzina uzrokovano visokim cijenama sirove nafte na svjetskom tržištu, te jačanjem američkog dolara.

- Morali smo ići za minimalnim poskupljenjem koje dopušta Pravilnik (o utvrđivanju cijena naftnih derivata), no, s obzirom na konkurenciju još uvijek su naše cijene najpovoljnije na hrvatskom tržištu, izjavio je danas glasnogovornik Ine Bojan Vinek.

INA je već neko vrijeme držala cijenu Eurosupera 95 na 8,00 kuna po litri, što je cijena koju je u proteklom razdoblju branila i Vlada, a kako bi održala tu cijenu u travnju ove godine Vlada je snizila i trošarine na sve vrste bezolovnih motornih benzina za 25 lipa po litri (sa 1,90 kuna po litri na 1,65 kuna).

No, nakon što je dva dan poslije parlamentarnih izbora, 27.
studenoga, po prvi put izjednačila cijene Eurosupera 95 i Eurodizela na 8,00 kuna po litri, mjesec dana poslije, 25. prosinca, INA je cijenu Eurosupera 95 podigla na 8,09 kuna.

Od utorka na Ininim su crpkama skuplji i ostali motorni benzini - Super 95 se prodaje po 7,90 kuna po litri (do tada 7,85 kuna), dok je Super Plus 98 poskupio na 8,35 kuna (do tada 8,26 kuna).

Cijene pak dizelskih goriva INA nije mijenjala pa se i nadalje
Eurodizel prodaje po cijeni od 8,00 kuna po litri, Dizel po 7,83
kune, plavi dizel po 4,58 kuna, a lož ulje po 4,99 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene