Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maloprodajna cijena Eurosupera 95 na Ininim je benzinskim postajama premašila cijenu od 8,00 kuna i prodaje se po cijeni od 8,09 kuna po litri.


Osim Eurosupera 95, od Božića su na Ininim postajama skuplji i ostali motorni benzini, dok se cijene dizelskih goriva nisu mijenjale.

Vezani članci Slika nije dostupna SKUPLJE gorivo, evo koliko Slika nije dostupna Dobra vijest za vozače, gorivo opet pojeftinjuje

U Ini tvrde kako je najnovije poskupljenje benzina uzrokovano visokim cijenama sirove nafte na svjetskom tržištu, te jačanjem američkog dolara.

- Morali smo ići za minimalnim poskupljenjem koje dopušta Pravilnik (o utvrđivanju cijena naftnih derivata), no, s obzirom na konkurenciju još uvijek su naše cijene najpovoljnije na hrvatskom tržištu, izjavio je danas glasnogovornik Ine Bojan Vinek.

INA je već neko vrijeme držala cijenu Eurosupera 95 na 8,00 kuna po litri, što je cijena koju je u proteklom razdoblju branila i Vlada, a kako bi održala tu cijenu u travnju ove godine Vlada je snizila i trošarine na sve vrste bezolovnih motornih benzina za 25 lipa po litri (sa 1,90 kuna po litri na 1,65 kuna).

No, nakon što je dva dan poslije parlamentarnih izbora, 27.
studenoga, po prvi put izjednačila cijene Eurosupera 95 i Eurodizela na 8,00 kuna po litri, mjesec dana poslije, 25. prosinca, INA je cijenu Eurosupera 95 podigla na 8,09 kuna.

Od utorka na Ininim su crpkama skuplji i ostali motorni benzini - Super 95 se prodaje po 7,90 kuna po litri (do tada 7,85 kuna), dok je Super Plus 98 poskupio na 8,35 kuna (do tada 8,26 kuna).

Cijene pak dizelskih goriva INA nije mijenjala pa se i nadalje
Eurodizel prodaje po cijeni od 8,00 kuna po litri, Dizel po 7,83
kune, plavi dizel po 4,58 kuna, a lož ulje po 4,99 kuna.