Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršenje obiteljskih prava

Europski sud odbio zahtjev Ane Magaš za tužbu protiv RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabrana viđanja maloljetnog sina ipak nije razlog za pokretanje tužbe.

Tako je odlučio Europski sud za ljudska prava, koji je odbio zahtjev Ane Magaš za pokretanje tužbe protiv Republike Hrvatske zbog kršenja prava na obiteljski život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži se da se utvrdi odgovornost države Slučaj Jagode i Ivice i na Europskom sudu Slika nije dostupna Masakr u Katinskoj šumi Poljska se uključila u tužbu protiv Rusije

Ona se Europskom sudu obratila još u rujnu 2007. godine. U međuvremenu je i hrvatski Ustavni sud presudio kako su joj prekršena osnovna ljudska prava, jer je postupak za pravo na viđanje vođen presporo.

Također je presudio kako nisu zaštićeni emocionalni interesi djeteta, piše Novi list. Na tu odluku Magaševa se pozivala i pred Europskim sudom, no on je presudio da materijalnu zadovoljštinu mora potražiti na domaćem sudu.

>> Sin Ane Magaš još odbija kontakt s majkom

Magaš je na osam godina zatvora osuđena 2005. godine i to zbog ubojstva supruga, a nakon tri i pol godine provedene u zatvoru je pomilovana. Od općinskog suda u Zadru je tražila susrete sa sinom, ali joj to nije odobreno. Za sina se brinu roditelji ubijenog supruga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene