Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravili slovensku ratifikaciju

Europska komisija: Jedva čekamo ulazak Hrvatske u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pozdravljajući današnju ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu, Europska je komisija objavila kako čeka da Hrvatskoj uskoro izrazi dobrodošlicu kao novoj članici EU.

Europska komisija u utorak je pozdravila ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu i istaknula kako čeka da Hrvatskoj uskoro izrazi dobrodošlicu kao novoj članici EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva stepenica preskočena Slovenski odbor jednoglasan o ratifikaciji: 'Ovo je sretan dan za Hrvatsku' Slika nije dostupna Politička kriza u Sloveniji Pala Janšina vlada, nova mandatarka Alenka Bratušek

"Pozdravljamo činjenicu da je slovenski parlament danas ratificirao hrvatski pristupni ugovor. Veselimo se dovršetku ratifikacijskog procesa u svim preostalim zemljama članicama kako bismo mogli pozdraviti Hrvatsku kao 28. članicu EU od 1. srpnja ove godine", rekao je glasnogovornik Komisije Alexender Polack.

>> Slovenski parlament jednoglasno ratificirao hrvatski pristupni ugovor!

Polack je podsjetio da je Komisija prošli tjedan objavila završno izvješće o monitoringu, "u kojem je jasno potvrđeno da će Hrvatska biti spremna za pristupanje 1. srpnja 2013. godine".

Slovenski parlament je u utorak jednoglasno ratificirao hrvatski pristupni ugovor, a na sjednici su kao gosti bili nazočni hrvatski premijer Zoran Milanović i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene